323
Ο Αλέξης Τσίπρας στο δελτίο του ΟΡΕΝ στη συνέντευξη που έδωσε στη Νίκη Λυμπεράκη. Δεν απέφυγε τα λάθη... | OpenTV/WebTV

Νέα γκάφα Τσίπρα: «Στην Κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 22:16
Ο Αλέξης Τσίπρας στο δελτίο του ΟΡΕΝ στη συνέντευξη που έδωσε στη Νίκη Λυμπεράκη. Δεν απέφυγε τα λάθη...
|OpenTV/WebTV

Νέα γκάφα Τσίπρα: «Στην Κατοχή ακούγαμε Deutsche Welle»

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2019, 22:16

Ενα συνηθισμένο όσο και ατυχές lapsus linguae; Ή μια γκάφα που αποκαλύπτει ελλείψεις ιστορικών γνώσεων; Σε κάθε περίπτωση, το λάθος του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του το βράδυ της Τρίτης στη Νίκη Λυμπεράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ήταν τόσο μεγάλο που στάθηκε αρκετό να επισκιάσει όλα τα άλλα που είπε: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας είπε ότι ότι κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Ελληνες άκουγαν… Deutsche Welle.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε αυτό το λάθος όταν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των Financial Times για τροπολογία του Ποινικού Κώδικα, που αφορά το «ξεπάγωμα» περιουσιακών στοιχείων των υπόπτων για ξέπλυμα χρήματος, αν δεν δικαστούν εντός 18 μηνών.

Μιλώντας για αυτό, ο κ. Τσίπρας επέκρινε τα ελληνικά ΜΜΕ.

«Θα ζητούσα από τους δημοσιογράφους ονοματεπώνυμα (για το ποιους ευνοεί η τροπολογία), όχι να περιμένουμε από τους Financial Times λες και είμαστε στην περίοδο της Κατοχής και βάζουμε Deutsche Welle για να ενημερωνόμαστε. Περίμενα από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το σύστημα των ΜΜΕ να ξανακερδίσει την αξιοπιστία του. Το να λιβανίζετε μια κυβέρνηση διαρκώς καλό είναι, αλλά έχει και ένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος στην αναφορά του για την Deutsche Welle.

Οχι μόνο γιατί πρόκειται για γερμανικό μέσο, οπότε δεν θα μπορούσε να αποτελεί πηγή ενημέρωσης των Ελλήνων κατά την Κατοχή, αλλά κυρίως επειδή άρχισε να εκπέμπει το 1953.

Αρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είτε ήθελε να αναφερθεί στην ενημέρωση από την ελληνική υπηρεσία του BBC κατά τη διάρκεια της Κατοχής, είτε ήθελε να αναφερθεί στην περίοδο της Χούντας και την ενημέρωση από ξένα ΜΜΕ.

Λογικά πρέπει να έπεσε και αυτός θύμα της περιβόητης «σύμπτυξης» της ύλης του μαθήματος της Ιστορίας ή του «χυλού» των ιστορικών γνώσεων που χαρακτηρίζει τους σαραντάρηδες Ελληνες, οπότε έμπλεξε την Κατοχή με τη Χούντα όταν όντως κάποιοι Ελληνες άκουγαν Deutsche Welle. Που βεβαίως δεν υπήρξε ποτέ ελβετικό δίκτυο όπως επίσης είπε…

Δείτε την επίμαχη ατάκα του στο 21:00 του βίντεο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...