223
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας: «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα» | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τασούλας: Ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ η μη εκπλήρωση των φιλοδοξιών της Αναθεώρησης

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 21:48
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας: «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα»
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τασούλας: Ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ η μη εκπλήρωση των φιλοδοξιών της Αναθεώρησης

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 21:48

Στον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε την ευθύνη για την μη εκπλήρωση των αρχικών φιλοδοξιών μιας πιο ευρείας αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στην Ολομέλεια, ξεκαθάρισε ότι «η συνταγματική αναθεώρηση δεν εκπληροί τις φιλοδοξίες για τις οποίες ξεκίνησε, είτε με τα μάτια της προηγούμενης πλειοψηφίας είτε με της σημερινής».

Πάντως διευκρίνισε ότι υπάρχουν διατάξεις που έχουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον ίδιο μερικές είναι «η πολιτική σταθερότητα, με την αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ, η ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους με το άρθρο 21 και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού και άλλες διατάξεις».

«Οφείλω να πω ως εισηγητής της μειοψηφίας στην προηγούμενη Βουλή, είχαμε στόχο για 57 άρθρα, δεν επετεύχθη στην έκταση που φιλοδοξούσαμε γιατί η προηγούμενη πλειοψηφία δεν το ήθελε. Όμως ακόμα και αυτός ο αριθμός άρθρων μπορεί να φέρει καρπούς, να μην είμαστε μίζεροι. Η φιλοδοξία να είχαμε μια ριζική αναθεώρηση, χάθηκε». Και προσέθεσε με νόημα ότι «οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες», κοιτώντας προς τα έδρανα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ωστόσο έγινε εξαιρετική δουλειά στην Επιτροπή Αναθεώρησης. Μπορούν οι εισηγήσεις της να διανθιστούν αυτές τις ημέρες των συζητήσεων. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την θετική συνταγματική παράδοση», πρόσθεσε και κλείνοντας τη σύντομη παρέμβασή του σημείωσε ότι αν και τα «πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, είμαι βέβαιος ότι και με αυτές τις αλλαγές θα βελτιώσουμε το Σύνταγμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...