606
O Zεράρ Ντεπαρντιέ σε παλαιότερη τηλεοπτική εμφάνισή του. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ότι προέβη οποτεδήποτε σε οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη | Elisabetta A. Villa/Getty Images

Νέα καταγγελία κατά Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική βία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2023, 21:29
O Zεράρ Ντεπαρντιέ σε παλαιότερη τηλεοπτική εμφάνισή του. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά ότι προέβη οποτεδήποτε σε οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη
|Elisabetta A. Villa/Getty Images

Νέα καταγγελία κατά Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική βία

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2023, 21:29

Μια νέα μαρτυρία για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά έρχεται να βαρύνει τον ήδη βεβαρυμένο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος εξακολουθεί να ερευνάται για βιασμό μετά από επίσημη καταγγελία το 2018, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, επίσης για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά αλλά και για σεξουαλικές βιαιότητες τον κατηγόρησαν ακόμη 13 γυναίκες, μιλώντας στη διαδικτυακή ερευνητική εφημερίδα Mediapart.

Αυτή τη φορά στην καταγγελία προέβη, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter και δίχως να αποκαλύψει την ταυτότητά της, μια γυναίκα που είχε εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο γάλλο ηθοποιό. Ανέφερε πως την εποχή των γεγονότων εκείνη ήταν 27 ετών και εξήγησε πως είχε αποδεχθεί τη δουλειά επειδή βρισκόταν σε ανάγκη, παρ’ όλο που γνώριζε την κακή φήμη του Ντεπαρντιέ, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις του με τις γυναίκες και, κυρίως, τη συμπεριφορά του προς αυτές.

Οπως γράφει ο Στέφανο Μοντεφιόρι της Corriere della Sera στην ανταπόκρισή του από το Παρίσι, η γυναίκα υποστήριξε ότι μόλις άρχισαν τα γυρίσματα της σειράς, άρχισε και ο Ντεπαρντιέ να προβαίνει σε ανάρμοστες παρατηρήσεις για το σώμα της. Σύντομα άρχισε να της κάνει απροκάλυπτα σεξουαλικές προτάσεις, φθάνοντας στο σημείο να της προσφέρει ακόμη και χρήματα, ενώ δεν άργησε να αρχίσει να απλώνει και τα  χέρια του.

Η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν χρειάστηκε να παραμείνει μόνη της μαζί με τον Ντεπαρντιέ σε ένα δωμάτιο. «Κατέβασε το παντελόνι του δείχνοντάς μου το μόριό του. Εφυγα από το δωμάτιο αλλά με έπιασε στον διάδρομο και με περιόρισε στον τοίχο. Μόλις συνήλθα από το σοκ έτρεξα και κλείστηκα σε άλλο δωμάτιο» αποκάλυψε η γυναίκα.

Εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει αφού διάβασε τις μαρτυρίες των 13 γυναικών που μίλησαν στη Mediapart την περασμένη άνοιξη, αλλά, όπως και εκείνες, δεν θα υποβάλει καταγγελία προς το παρόν, επειδή φοβάται επαγγελματικά αντίποινα, δεδομένου ότι ο Ντεπαρντιέ «θεωρείται ανέγγιχτος» στον κόσμο του γαλλικού κινηματογράφου.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού δεν έχουν ακόμα αναφθεί στην τελευταία υπόθεση, αλλά ο 74χρονος Ντεπαρντιέ –γενικότερα όσον αφορά την άκρως αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες– αρνείται πεισματικά ότι προέβη οποτεδήποτε σε οποιαδήποτε ποινικά κολάσιμη πράξη.

Οι πιο λεπτομερείς κατηγορίες, οι μόνες που απαγγέλθηκαν επίσημα κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ (αρχικά ενώπιον της αστυνομίας, στη συνέχεια και των δικαστών) είναι εκείνες της Σαρλότ Αρνού, οικογενειακής φίλης του, η οποία στα τέλη Αυγούστου του 2018 παρουσιάστηκε στην αστυνομία του Λαμπέσκ, στη νότια Γαλλία, και κατήγγειλε ότι τη βίασε δύο φορές στην κατοικία του, στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η 22χρονη, τότε, κοπέλα, είχε στραφεί στον ηθοποιό για να τη μυήσει στα μυστικά της υποκριτικής και να την προωθήσει επαγγελματικά.

Η εισαγγελία του Παρισιού αρχικά έκλεισε την υπόθεση, η οποία ωστόσο άνοιξε ξανά το 2020 και ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή. Ο τελευταίος, στις 16 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς έθεσε τον Ντεπαρντιέ υπό έρευνα για «βία και σεξουαλικές επιθέσεις». Τον Μάιο του 2021 ο ηθοποιός ζήτησε να τερματιστεί η έρευνα, αλλά η αίτησή του απορρίφθηκε τον Μάρτιο του 2022 και συνεχίζεται ακόμη.

Οι πολλές γυναίκες που τον κατηγορούν για τον ίδιο λόγο δηλώνουν ότι δεν προσφεύγουν στη δικαιοσύνη επειδή αποθαρρύνονται από την περίπτωση της Σαρλότ Αρνού, η οποία λέει ότι «επί μία πενταετία έζησε μια  κόλαση», ενώ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και την υποκριτική.

«Ο Ντεπαρντιέ είναι ένα μνημείο του γαλλικού κινηματογράφου, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους τους Γάλλους, χαίρει ουσιαστικής ατιμωρησίας (παρότι όλοι γνωρίζουν τις υπερβολές του), γιατί και μόνο η παρουσία του στο καστ εξασφαλίζει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τις ταινίες. Από τη μια πλευρά υπάρχει ο λόγος άγνωστων νεαρών γυναικών στην αρχή της καριέρας τους και, άρα, σε μια επισφαλή επαγγελματική θέση. Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ένας γίγαντας χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσαν να γυριστούν πολλές ταινίες. Ο Ντεπαρντιέ συνεχίζει να διακηρύσσει την αθωότητά του» συνοψίζει ο ιταλός ανταποκριτής στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...