640
| YouTube

Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του με οκτώ σφαίρες

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 12:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/08/2021, 15:36
|YouTube

Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα: Σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του με οκτώ σφαίρες

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 12:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/08/2021, 15:36

Μία ακόμα γυναικοκτονία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, αυτή τη φορά στη Σωτηρίτσα της Λάρισας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ένας άνδρας πήγε στην ταβέρνα όπου εργαζόταν η 43χρονη σύζυγός του και μητέρα τριών παιδιών, την πυροβόλησε οκτώ φορές και την σκότωσε, ενώ μπροστά ήταν και άλλοι εργαζόμενοι.

Η ταβέρνα ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 54χρονος δράστης κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία στις 10:30 το πρωί και συνελήφθη. Φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι τον απατούσε.

Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας – larissanet

Της έδωσε «χαριστική βολή» στο κεφάλι!

«Βολές σε καίρια σημεία στο θώρακα, αλλά και μια βολή στο κεφάλι από περίστροφο, δέχθηκε η 43χρονη γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Σωτηρίτσα του νόμου Λάρισας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη από το σημείο του εγκλήματος.

Οπως τόνισε η κυρία Λεοντάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο η βολή στο κεφάλι της 43χρονης να ήταν .

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Παρασκευή, ένας άνδρας σκότωσε την 31χρονη σύζυγό του με μαχαίρι στο σπίτι τους στη Δάφνη «επειδή τον ζήλευε», ενώ το Σάββατο, ένας 47χρονος άνδρας στη Ρόδο, μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές με στιλέτο την 36χρονη σύζυγο του όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν.

Ετσι συνέβη το φονικό

Οπως αναφέρει το in.gr, το ζευγάρι δεν έμενε στη Λάρισα, αλλά στην Αθήνα και ήταν σε διάσταση τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 43χρονη είχε επισκεφτεί τη Λάρισα με τα τρία της παιδιά προκειμένου να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση επειδή ο αδελφός της ήταν άρρωστος.

Η γυναίκα μάλιστα φαίνεται πως είχε ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να πάρει διαζύγιο από τον 54χρονο.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως μία ώρα πριν από το φονικό, περίπου στις 9.30 π.μ., ο 54χρονος βρίσκονταν στην πόλη της Λάρισας ζητώντας να συναντήσει τον δικηγόρο στον οποίο η σύζυγός του είχε αναθέσει την εκκίνηση των διαδικασιών για το διαζύγιό τους.

Ο 54χρονος δεν βρήκε τον δικηγόρο στο γραφείο του, ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε τηλεφωνικά, και καθώς δεν υπήρχε καμία πρότερη ενημέρωση ή ραντεβού για αυτή τη συνάντηση, δεν υπήρξε άλλη επαφή με τον δικηγόρο.

Προφανώς, στη συνέχεια ο 54χρονος αναχώρησε από τη Λάρισα με κατεύθυνση τη Σωτηρίτσα, όπου και σκότωσε τη σύζυγό του.

Οι υπόλοιπες γυναικοκτονίες το 2021:

Στις 17 Ιανουαρίου εντοπίστηκε νεκρή με 14 μαχαιριές η 54χρονη Βασιλική. Δράστης ο 47χρονος νορβηγός φίλος της που επιχείρησε να διαφύγει.

Αρχές Απριλίου, η 28χρονη Κωνσταντίνα δολοφονήθηκε μαζί με τον αδελφό της από τον πρώην σύζυγό της στο οικογενειακό σπίτι της στη Μακρυνίτσα.

Στις 11 Μαΐου η 20χρονη Καρολάιν Κράουτς δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Στις 3 Ιουνίου η 64χρονη Ελένη θα δολοφονηθεί έξω από το σπίτι της, με τον εν διαστάσει σύζυγο της να την πυροβολεί εξ επαφής.

Τον Ιούλιο, η 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου, δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της κατά τις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει θέμα με τη Συρεγγέλα

Η νέα αυτή περίπτωση γυναικοκτονίας –στη σκιά μάλιστα των πρόσφατων δηλώσεων της Μαρίας Συρεγγέλα, υφυπουργού Εργασίας αρμόδιας για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων η οποία έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει σε συνέντευξή της ότι «αύξηση έχουμε στις καταγγελίες, όχι στις δολοφονίες (γυναικών)», προσθέτοντας μάλιστα ότι «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα και το Μεξικό»–, προκάλεσε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μη λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μη μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών», ανέφερε η Κουμουνδούρου για να θυμίσει ότι «ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κυρία Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...