352
. | IntimeNews

ΝΔ: Το Μαξίμου οφείλει απαντήσεις για τα αεροσκάφη του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 18:19
. | IntimeNews

ΝΔ: Το Μαξίμου οφείλει απαντήσεις για τα αεροσκάφη του Μαδούρο

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 18:19

Απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μετά την αποκάλυψη ότι κυβερνητικά αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα – εκτός από την Αθήνα – προσγειώθηκαν και σε Ηράκλειο και Καβάλα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να απαντήσει στους πολίτες «ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε – δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου δύο ημέρες πριν την προσγείωση στην Αθήνα του αεροσκάφους με διακριτικά YV 2486 στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, στις 2 Μαρτίου, ένα άλλο αεροσκάφος της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας με διακριτικά YV 3360 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης. Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 10 Νοεμβρίου 2018, κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

Συνολικά πηγές αναφέρουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

Μετά και τις νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τις πολυάριθμες προσγειώσεις τους τελευταίους μήνες, αεροσκαφών που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Θυμίζουμε ότι το Μαξίμου αντιμετώπισε αρχικά με ειρωνείες και αστειάκια το γεγονός ότι στις 2 Μαρτίου του 2019, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρέμεινε για περισσότερες από 4 ώρες επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό συνέβη, παρότι ότι οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Μαδούρο δεν γίνονται δεκτοί από κανένα άλλο κράτος της ΕΕ. Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά όταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παραδέχτηκε με δημόσια ανακοίνωσή της την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα απαντήσει ευθέως για το αν πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες πτήσεις. Και κυρίως αναμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε – δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...