677
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα | IntimeNews

Ο Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό, δεν το στηρίζουν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 15:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα
|IntimeNews

Ο Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό, δεν το στηρίζουν

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2019, 15:05

Σε περιοδεία στην Κέρκυρα βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10.00 ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση σε καφέ του νησιού με μέλη του σωματείου οδηγών ταξί Κέρκυρας. Στον διάλογο που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δεν λειτουργεί όπως είπαν με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους. «Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί. Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, επισκέφθηκε το κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας. Πρόκειται για μια δομή ανοιχτής φροντίδας η οποία απασχολεί 28 άτομα με αναπηρία. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει ενίσχυση μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και το Κέντρο μπόρεσε να μείνει ανοιχτό χάρη στις δωρεές Κερκυραίων. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι για τα παιδιά αυτά μετά το θάνατο των γονέων.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Βρίσκομαι εδώ για να αναγνωρίσω, να στηρίξω και να τιμήσω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να προσφέρετε στα παιδιά αυτά καλύτερες συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης. Εδώ έχουμε περίσσευμα φροντίδας και αγάπης. Θέλω στο πρόσωπό σας να αναγνωρίσω όλες τις προσπάθειας της κοινωνίας των πολιτών. Η δική μου σχέση με τα ζητήματα αναπηρίας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Θυμάμαι ότι η μητέρα μου είχε το θάρρος σε μια εποχή που τα στερεότυπα κυριαρχούσαν να σπάσει ταμπού και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει πρόοδος για τους ανθρώπους με ανάλογα προβλήματα. Στην επίσκεψη που έκανα στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) παρουσίασα πλαίσιο παρεμβάσεων για όλες τις πτυχές ζητημάτων του αναπηρικού κινήματος. Η σημερινή κυβέρνηση, δυστυχώς, έχει άλλη άποψη, αφού οτιδήποτε δεν είναι στενά κρατικό δεν στηρίζεται. Θα ήθελα να δω να ιδρύεται μια νέα στέγη διαβίωσης εδώ στη Κέρκυρα και η Ρόδη και εγώ θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία».

«Στο πρόσωπό μου το σχήμα των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης θα βρει έναν σύμμαχο. Έχω μιλήσει με πολλούς γονείς και ξέρω την αγωνία τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για την επόμενη μέρα μετά τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση, πέρα από τη μέριμνα του κράτους «θα δώσει και φορολογικά κίνητρα για δωρεές ώστε να μπορούν να υποστηριχθούν δράσεις σαν τη δική σας».

Η περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται. Αργότερα, θα μιλήσει σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Ιονίων Νήσων, ενώ το απόγευμα θα έχει συναντήσεις με φορείς για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...