339
Ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο συζητούν για την τύχη του πλανήτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός |

Ατένμπορο προς ισχυρούς του πλανήτη: Να σέβεστε τον φυσικό κόσμο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 17:32
Ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο συζητούν για την τύχη του πλανήτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός
|

Ατένμπορο προς ισχυρούς του πλανήτη: Να σέβεστε τον φυσικό κόσμο

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 17:32

Ποτέ πριν, στην ιστορία, δεν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον, τόνισε ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Εχοντας για ακροατήριο ορισμένους από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη, και συζητητή του στη σκηνή τον πρίγκηπα Γουίλιαμ της Αγγλίας, ο διάσημος παρουσιαστής περιβαλλοντικών ντοκιμαντέρ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για τους κινδύνους που απειλούν την ανθρωπότητα: «Κάθε μας ανάσα, κάθε μας μπουκιά, έχει άμεση σχέση με τη φύση. Αν την καταστρέψουμε, καταστρέφουμε τους εαυτούς μας», είπε ο Ατένμπορο.

Ο παρουσιαστής των δημοφιλέστατων ντοκιμαντέρ αλλάζει… έδρα από φέτος και μεταφέρει τη νέα του σειρά, με τίτλο «Ο πλανήτης μας» στο Netflix από το BBC, καθώς το αμερικανικό ιντερνετικό κανάλι έχει κοινό 150 εκατ. θεατών σε πάρα πολλές χώρες ταυτόχρονα. Νούμερο που είναι δεκαπλάσιο από τους τηλεθεατές του BBC.

Ο 36χρονος δούκας του Κέμπριτζ, που είχε αναλάβει τον ρόλο του δημοσιογράφου στη συζήτηση, ρώτησε τον σερ Ντέιβιντ τι συμβουλή έχει να δώσει στη γενιά του, μια που είναι αυτή που θα αναλάβει να σώσει τον πλανήτη, αλλά και στους «ισχυρούς» που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα.

«Να νοιάζεστε για τον φυσικό κόσμο, να του φέρεστε με σεβασμό και ευλάβεια. Είμαστε δεμένοι μαζί του. Δεν είναι απλά θέμα ομορφιάς ή θαυμασμού», απάντησε ο Ατένμπορο. «Το μέλλον του είναι στα χέρια μας και δυστυχώς μπορούμε να τον καταστρέψουμε χωρίς καν να γνωρίζουμε ότι το κάνουμε», συνέχισε.

«Είμαστε πάρα πολλοί, έχουμε μεγάλη δύναμη, έχουμε εισβάλει παντού και οι μηχανισμοί καταστροφής που διαθέτουμε είναι τρομακτικοί. Μπορούμε να εξαλείψουμε ολόκληρα οικοσυστήματα χωρίς καν να το προσέξουμε. Ποτέ άλλοτε, ο φυσικός κόσμος δεν ήταν τόσο εκτεθειμένος. Το οικοσύστημα είναι πολύπλοκο και έχει διασυνδέσεις παντού. Προκαλείς κάπου μια ζημιά και δεν έχεις ιδέα πού θα φτάσει η βλάβη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο παρακολουθούν στη μεγάλη οθόνη πίσω τους, σκηνή από τη νέα σειρά του διάσημου παρουσιαστή, που τόνισε τον μεγάλο κίνδυνο από την τήξη των πάγων στην Αρκτική

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση του πρίγκηπα Γουίλιαμ με τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο στο Νταβός

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...