336
O Γιάννης Μπουτάρης κρεμάει τη rainbow σημαία στο μπαλκόνι του γραφείου του, στο δημαρχείο | Facebook

Mπουτάρης: Ηλιθιότητα από Ελληναράδες το Straight Pride

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 16:03
O Γιάννης Μπουτάρης κρεμάει τη rainbow σημαία στο μπαλκόνι του γραφείου του, στο δημαρχείο
|Facebook

Mπουτάρης: Ηλιθιότητα από Ελληναράδες το Straight Pride

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 16:03

Στις 22 Ιουνίου, την ίδια μέρα με την παρέλαση του Thessaloniki Pride, οι αυτοαποκαλούμενοι «Ενωμένοι Μακεδόνες» απαντούν με την αντισυγκέντρωση του Straight Pride (δείτε κάτω τη σχετική ανάρτηση) στην πλατεία Αριστοτέλους – μία πρωτοβουλία που δεν έμεινε ασχολίαστη από τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Aυτή είναι η απάντησή μας στην ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων! 1ο Θεσσαλονίκη STRAIGHT PRIDE!!! Στηρίζουμε την…

Geplaatst door Ενωμένοι Μακεδόνες op Dinsdag 18 juni 2019

«Δεν πρόκειται να πάψουν να υπάρχουν, ούτε στη δικιά μας τη γενιά, ούτε στις επόμενες γενιές, τα Straight Pride, αυτή η περίφημη ηλιθιότητα. Τι θα πει Straight Pride, δηλαδή, υποστηρίζουν τη φυσιολογικότητα; Γιατί αυτό λένε. Φυσιολογικό είναι αυτό που βγαίνει από μέσα σου, δεν είναι πως επειδή εγώ είμαι μάτσο αγοράκι, εγώ είμαι ο φυσιολογικός. Και γιατί είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ; Αυτό το ερώτημα δεν θα ξεπεραστεί εύκολα. Πάντοτε θα υπάρχουν αντιδράσεις», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το 8ο Thessaloniki Pride, που ξεκινά απόψε και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Σήμερα ξεκινάει το Thessaloniki Pride με τη συμμετοχή του The Art Festival. Εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. Σας περιμένουμε σήμερα Βενιζέλου 45 από τις 18:00 ως τα μεσάνυχτα!

Geplaatst door Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης op Dinsdag 18 juni 2019

«Οσο περνάει ο καιρός έχουμε πιο πολύ αποδοχή της ιδιαιτερότητας αυτής και από την άλλη μεριά θα έχουμε μεγαλύτερη αντίδραση από διάφορες ομάδες (…) Φέτος εκδηλώθηκε μια τέτοια αντίδραση και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει μια εκδήλωση από διάφορους Ελληνάρες. Θα είναι Ελληνάρες αυτοί, θα είναι αγοράκια αγριεμένα, δεν ξέρω», πρόσθεσε στο σχόλιό του για την αντισυγκέντρωση του Σαββάτου.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης, παρατήρησε ότι «η πρωτοβουλία του Straight Pride δείχνει ότι μια μερίδα συμπολιτών μας έχει παρωπίδες, δεν έρχονται εδώ να ακούσουν τι είναι το Pride».

Ο κ. Βλαχογιάννης χαρακτήρισε αναφαίρετο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ακόμα και όταν αυτό είναι ποτισμένο με μίσος και φόβο. «Αναγνωρίζω το δικαίωμα να με μισούν, να με φοβούνται, όμως εγώ φοβάμαι ακόμα περισσότερο το φόβο τους και το μίσος τους», τόνισε και κάλεσε του εμπnευστές του Straight Pride να ενημερωθούν λίγο καλύτερο για το κίνημα του Pride, το οποίο -όπως επεσήμανε- δεν απειλεί την οικογένεια αλλά την ενδυναμώνει.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τους διοργανωτές του Thessaloniki Pride μια σημαία της κοινότητας LGBT, προκειμένου να την κρεμάσει από το μπαλκόνι του δημαρχείου, προτρέποντας μάλιστα και  τα ξενοδοχεία της πόλης να κάνουν το ίδιο.

Εμείς του την κάναμε δώρο κι αυτός την κρέμασε έξω από το γραφείο του με αφορμή την έναρξη του 8o Thessaloniki Pride!…

Geplaatst door Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης op Dinsdag 18 juni 2019

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...