201
Ο Γιάννης Μουζάλας σε φωτογραφία από την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Μουζάλας (πρώην υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ): «Οχι» στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 14:25
Ο Γιάννης Μουζάλας σε φωτογραφία από την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Μουζάλας (πρώην υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ): «Οχι» στην επέκταση του φράχτη στον Εβρο!

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 14:25

Από τα «ναι μεν αλλά» διάφορων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ανάμεσά τους και κορυφαία- για το θέμα του φράχτη στον Εβρο και της επέκτασής του (με ή χωρίς ευρωπαϊκή χρηματοδότηση), στο σαφές και ξεκάθαρο «όχι», από τον καθ’ ύλην αρμόδιο την περίοδο διακυβέρνησης της Πρώτης Φοράς Αριστερά, μία «κουβέντα δρόμος».

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος  μιλώντας στο κανάλι One, τάχθηκε ανοικτά κατά του έργου της επέκτασης, αφού όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λύση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα βόρεια σύνορα της χώρας.

«Ο φράχτης -εκτίμησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ -δεν είναι αυτό το μέσο, το οποίο θα σταματήσει. Είναι μια φενάκη να πιστεύει κανείς ότι θα σταματήσει η μετανάστευση και το προσφυγικό κύμα. Αντίθετα, θα βρουν αλλού διεξόδους».

Και ερωτηθείς αν πρέπει να επεκταθεί ο υφιστάμενος φράχτης, έγινε οσο πιο σαφής μπορούσε: «Η δική μου άποψη θα ήταν, να μην [επεκταθεί]. Με ρωτάτε το τι θέλω, θα σας έλεγα να μην. Αν με ρωτάτε “από τη στιγμή που υπάρχει, θα το γκρεμίσετε;”  θα σας έλεγα ότι η πολιτική μου δεν αφορά μονάχα τη θέληση μου, αφορά τις συγκεκριμένες συνθήκες κάθε φορά».

Αλλωστε, πρόσθεσε, «την προηγούμενη φορά που γίναμε κυβέρνηση, δεν γκρεμίσαμε τον προϋπάρχοντα φράχτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...