285
Ο Χρήστος Στυλιανίδης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου | Nick Paleologos / SOOC

Ο Στυλιανίδης, ως Κύπριος, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 11:06
Ο Χρήστος Στυλιανίδης σε παλαιότερη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
|Nick Paleologos / SOOC

Ο Στυλιανίδης, ως Κύπριος, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 11:06

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, πρώην Επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και νυν υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, αναμένεται να κάνει μια πολύ ξεχωριστή και σίγουρα ασυνήθιστη πολιτική διαδρομή με καμβά και τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου: από υπουργός, ως «νατουραλιζέ» που έλεγαν παλιά στο μπάσκετ για τους «ελληνοποιημένους», τώρα προβλέπεται να εκλεγεί μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ως Κύπριος!

Αυτό αποκάλυψε η «Καθημερινή» στο φύλλο της Παρασκευής, γράφοντας ότι η εκτίμηση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να μεταφραστεί με μια θέση στο Επικρατείας της ΝΔ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η στήλη «Θεωρείο», ο κ. Στυλιανίδης «αναμένεται να είσαι σε εκλόγιμη θέση με την ιδιότητα του Κύπριου, παρότι έχει λάβει και ελληνική ιθαγένεια, καταλαμβάνοντας τη μία εκ των τριών θέσεων που προβλέπονται για Ελληνες του εξωτερικού».

Σε κάθε περίπτωση το «γαλάζιο» Επικρατείας είναι ένας δύσκολος γρίφος, καθώς ο κ. Μητσοτάκης καλείται να κρατήσει ισορροπίες ανάμεσα στην ανάγκη για αξιοποίηση-επιβράβευση των κυβερνητικών στελεχών και την ανάγκη για ισχυρούς συμβολισμούς.

Μια εκλόγιμη θέση αναμένεται να καταλάβει ο αν. υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος και το 2019 ήταν στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο χωρίς να εκλεγεί αρχικά –κατέλαβε θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά τον θάνατο της Μαριέτας Γιαννάκου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με το protothema.gr, από τα ονόματα των νυν κυβερνητικών στελεχών που έχουν ακουστεί είναι της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία, όμως, έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται και για τις ευρωεκλογές –ιδίως αν υπάρξει λίστα και όχι σταυρός. Αλλος ένας υποψήφιος είναι ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Κατά το ρεπορτάζ, κανένα από τα παραπάνω ονόματα δεν θεωρείται κλειδωμένο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να έχει στη σύνθεση και αρκετές γυναίκες σε εκλόγιμες θέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...