333
Ρώσοι ναύτες στην παρέλαση για την επέτειο της νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο | REUTERS

Μόσχα: Στη σκιά του κορονοϊού έγινε η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 15:52
Ρώσοι ναύτες στην παρέλαση για την επέτειο της νίκης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
|REUTERS

Μόσχα: Στη σκιά του κορονοϊού έγινε η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2020, 15:52

Η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα της Νίκης, την επέτειο του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με μία μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, παρά τα 600.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Η παρέλαση γίνεται κάθε 9η Μαίου, όμως φέτος καθυστέρησε λόγω κορονοϊού.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βέβαια αλλιώς φανταζόταν τον εορτασμό της 75ης επετείου, στην οποία θα παρίσταντο πολλοί ξένοι ηγέτες. Ομως, τώρα, στην Κόκκινη Πλατεία παραβρέθηκαν μόνο ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρόεδρος της Σερβίας και ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας. Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, ενώ ήλθε στη Μόσχα, τελικά δεν παρέστη στην παρέλαση, καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό δύο μέλη της συνοδείας του.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είχε καλέσει τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν σπίτια τους και να δουν την παρέλαση από την τηλεόραση.

Οσοι καλεσμένοι παραβρέθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία, έκαναν υποχρεωτικά τεστ, ενώ οι 13.000 συμμετέχοντες, φορούσαν μάσκα στις πρόβες και είχαν τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης 234 τεθωρακισμένα οχήματα και 75 αεροσκάφη, όσα και τα χρόνια από το τέλος του Πολέμου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να μιλήσει στην Κόκκινη Πλατεία

Σύμφωνα με το BBC, ο Πούτιν ήθελε πάση θυσία να γίνει η παρέλαση αυτή την εβδομάδα, καθώς την επόμενη, θα γίνει η ψηφοφορία που όρισε ο ίδιος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει και οι οποίες σχεδιασμένες για να του «χαρίσουν» δύο ακόμα θητείες στον προεδρικό θώκο.

Δεκατρείς χιλιάδες στρατιωτικοί πήραν μέρος στην παρέλαση

Η παρέλαση ήταν πάντα αγαπημένη ευκαιρία του ρώσου προέδρου για επίδειξη ισχύος. Εκτός από τη Μόσχα, παρελάσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ 13 πόλεις τις ακύρωσαν.

Οι πρόβες για την παρέλαση έγιναν με μάσκες
Αποψη της Κόκκινης Πλατείας με τεθωρακισμένα, τη στρατιωτική μπάντα και τους επισήμους στις κερκίδες

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...