216
Στιγμιότυπο από την λειτουργία που έγινε την Κυριακή, στη Μονή Πετράκη | Διαρκής Ιερά Σύνοδος/Intime

Μονή Πετράκη: Η Εκκλησία γιόρτασε την Κυριακή της Ορθοδοξίας… μόνη της, χωρίς επισήμους

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2024, 17:57
Στιγμιότυπο από την λειτουργία που έγινε την Κυριακή, στη Μονή Πετράκη
|Διαρκής Ιερά Σύνοδος/Intime

Μονή Πετράκη: Η Εκκλησία γιόρτασε την Κυριακή της Ορθοδοξίας… μόνη της, χωρίς επισήμους

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2024, 17:57

Χωρίς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου -συμπεριλαμβανομένης και της Προέδρου της Δημοκρατίας- και την παρουσία ΜΜΕ τελέστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, αντί του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως είχε προαναγγείλει, σήκωσε… μπαϊράκι και «έσπασε» μια παράδοση δεκαετιών, ως αντίδραση στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Το «παρών» στη Θεία Λειτουργία έδωσε ο Γεώργιος Καλαντζής, γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της ότι μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο εορτασμός θα γινόταν σχεδόν… κεκλεισμένων των θυρών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Ηταν σαφώς μία κίνηση αποδοκιμασίας για τη στάση που τήρησαν στο θέμα αυτό τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την απόφαση της Εκκλησίας για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη, είχε ανακοινωθεί πως «δεν απαγορεύεται σε κανέναν να εισέλθει στην εκκλησία και να παρακολουθήσει τη λειτουργία, ωστόσο δεν θα προβλεφθεί ειδική χωροθεσία για επισήμους»…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε απαντήσει στην Ιερά Σύνοδο, λέγοντας ότι τα μέλη της είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε λιτάνευση των ιερών εικόνων στον αύλειο χώρο της Ι.Μ. Πετράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...