449
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Εφη Αχτσιόγλου στο πλάι του στο Ζάππειο | INTIMEnews

Τσίπρας: Δεν ήταν στρατηγική ήττα – πήρα εντολή να αλλάξω το κόμμα

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 22:28
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Εφη Αχτσιόγλου στο πλάι του στο Ζάππειο
|INTIMEnews

Τσίπρας: Δεν ήταν στρατηγική ήττα – πήρα εντολή να αλλάξω το κόμμα

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2019, 22:28

Προσωπικό τόνο προσέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου, εκτιμώντας πως η εκλογική συντριβή που υπέστη ο ίδιος και το κόμμα του δεν αποτελεί στρατηγική ήττα. «Θα δουλέψουμε σκληρά και με πείσμα ώστε η ήττα να αποδειχθεί πρόσκαιρη», είπε στη δήλωσή του από το Ζάππειο, σε μια προσπάθεια να εκπέμψει μία νότα αισιοδοξίας προς τα στελέχη του.

Την ίδια στιγμή όμως, αναγνώρισε πως το βράδυ της 7ης Ιουλίου έκλεισε ένα κύκλος για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την ήττα, μεταφράζοντας ταυτόχρονα το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως εντολή μετασχηματισμού του κόμματος (προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα και τη μεταμόρφωσή του σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα).

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου», ανακοίνωσε -σε ένα μήνυμα κυρίως προς το εσωτερικό του κόμματός του- για να συμπληρώσει:

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Η αιχμή για Σαμαρά

«Επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ (…) Δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχος μου.  Αύριο θα υποδεχθώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο». 

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή», ανέφερε στην αρχή της δήλωσή του ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η εναλλαγή των κομμάτων στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ελπίδα «η επάνοδος της ΝΔ να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας ιδίως απέναντι σε σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων».

«Πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά, πάντα με το κεφάλι ψηλά. Με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε. Παραλάβαμε μία χώρα στο έλεος της χρεοκοπίας, με άδεια ταμεία, με φτωχοποίηση. Παραδίδουμε μία χώρα ελεύθερη ξανά, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο», ήταν η εικόνα που θέλησε να περιγράψει ο αργηγός του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή, παραδέχθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, σε κάθε περίπτωση όμως, όπως υπογράμμισε, «το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...