262
| Alexandros Michailidis / SOOC

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια – Εστίαση και άλλοι θα περιμένουν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 12:41
|Alexandros Michailidis / SOOC

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα Γυμνάσια και Λύκεια – Εστίαση και άλλοι θα περιμένουν

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 12:41

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, οι άλλοι μπορούν να περιμένουν, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής, την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επικείμενων αποφάσεων για τη σταδιακή επαναφορά στην όποια κανονικότητα.

«Ολες οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, δείχνοντας ότι εστίαση και κλάδοι όπως αυτός των χιονοδρομικών κέντρων θα αργήσουν ακόμα να ανοίξουν για το κοινό.

Νωρίτερα, για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων σε μία με δύο εβδομάδες, είχε μιλήσει ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

«Για να αποφασίσουμε κάτι περαιτέρω, ένα άνοιγμα, πρέπει να δούμε τα δεδομένα μίας έως δύο εβδομάδων. Θα δούμε τι έγινε, όχι μόνο επιδημιολογικά, αλλά και από την τήρηση των μέτρων. Θα συζητήσουμε τι έγινε με το λιανεμπόριο και θα συζητήσουμε αν μπορεί να ανοίξει κάτι άλλο. Η Πολιτεία αποφασίζει τι είναι αυτό το άλλο, που δίνει τις προτεραιότητες. Τα σχολεία είναι προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου», εξήγησε σε δηλώσεις του στο Mega ο κ. Γώγος.

Οσον αφορά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, σημείωσε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει υπάρχει οριζόντια ύφεση της πανδημίας. «Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θέλουν μεγάλη προσοχή», τόνισε ο καθηγητής και ακολούθως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού:

«Και ένα 30%-40% να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε μέχρι το Μάιο», είπε, «είναι ανακούφιση για το καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε το επιθυμητό τείχος ανοσίας που προκύπτει από τον εμβολιασμό του 60%-70% του πληθυσμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...