170
Μητσοτάκης και Γιούνκερ σε παλαιότερη φωτογραφία από συνάντησή τους τον Νοέμβριο του 2018 | INTIMEnews

Μητσοτάκης για Γιούνκερ: Τον ευχαριστώ ως Ελληνας και ως Ευρωπαίος

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 19:01
Μητσοτάκης και Γιούνκερ σε παλαιότερη φωτογραφία από συνάντησή τους τον Νοέμβριο του 2018
|INTIMEnews

Μητσοτάκης για Γιούνκερ: Τον ευχαριστώ ως Ελληνας και ως Ευρωπαίος

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2019, 19:01

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 17/18 Οκτωβρίου 2019 ήταν το τελευταίο για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που μετά από μακρόχρονη προσφορά στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα αποχωρεί στα τέλη του μήνα. Kατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά προς το πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν και την προσφορά του στην Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά.

  «Ηταν εμβληματική φυσιογνωμία. Καθόταν δίπλα μου χθες στο δείπνο. Μου έλεγε ότι συμμετείχε σε 138 Συμβούλια Κορυφής. Τον ευχαριστώ και ως Ελληνας και ως Ευρωπαίος. Ως Έλληνας για αυτά που προσέφερε στην πατρίδα, καθώς δεν ξεχνάμε τον αγώνα που έδωσε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη όταν άλλοι, εντός και εκτός συνόρων, είχαν άλλες φαντασιώσεις. Ως Ευρωπαίος γιατί δεν έβαλε νερό στο κρασί του στην ευρωπαϊκή του συνείδηση», τόνισε ο Πρωθυπουργός στη σχετική αναφορά του.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τον Ντόναλτ Τουσκ που για τελευταία φορά προήδρευσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ευχόμενος ταυτόχρονα καλή επιτυχία στον διάδοχό του, πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...