476
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2019, 18:40
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια»

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 17:45
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/09/2019, 18:40

Αυτό που είχε αποφύγει νωρίτερα να οριοθετήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο θέμα της καταγγελλόμενης «σκευωρίας» της Novartis (εδώ) και την εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισαν τελικά πηγές από την Πειραιώς αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης του περιεχομένου του φακέλου που διαβίβασε ο Αρειος Πάγος στη Βουλή, πηγές της ΝΔ προεξόφλησαν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εισηγηθεί τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης (Προανακριτική) με αντικείμενο την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου.

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» ανέφεραν από την Πειραιώς. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Αυτή η λύση –με τον κ. Παπαγγελόπουλο στο στόχαστρο μιας Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση και τον Αλέξη Τσίπρα προς ώρας εκτός– εμφανίζεται ως επιθυμία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος φέρεται να απέκρουσε τις εισηγήσεις των λεγόμενων «σκληρών» στο κόμμα που ζητούσαν τη σύσταση επιτροπής –Εξεταστικής ή ακόμα και Προανακριτικής– και για τον κ. Τσίπρα. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, είχε κατονομάσει ο Αντώνης Σαμαράς, ως ηθικό αυτουργό της όλης απόπειρας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης η οποία εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να στοχοποιηθούν δέκα συγκεκριμένοι πολιτικοί αντίπαλοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Είναι και αυτό μια διαφορά του κ. Μητσοτάκη από τον προκάτοχό του: προκειμένου να ικανοποιήσει τους πολιτικούς του σχεδιασμούς ο κ. Τσίπρας δεν είχε πρόβλημα «να κρεμάσει στα μανταλάκια», κατά το κοινώς λεγόμενο, δύο πρώην Πρωθυπουργούς (τον κ. Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο).

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η κρυστάλλινη πολιτική θέση του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε την ενόχληση της Κουμουνδούρου που βγήκε –μέσω πηγών– να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό για «τακτικισμό» και «δειλία».

«Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια» ανέφεραν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσαν πως «ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη. Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει, είτε σε εξεταστική, είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κος Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...