783
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Ο κ. Τσίπρας τα νταηλίκια του να τα κάνει εκεί όπου τον παίρνει» είπε μεταξύ άλλων | ΣΚΑΪ TV

Ντόρα: Ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία – να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 09:31
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. «Ο κ. Τσίπρας τα νταηλίκια του να τα κάνει εκεί όπου τον παίρνει» είπε μεταξύ άλλων
|ΣΚΑΪ TV

Ντόρα: Ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία – να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2019, 09:31

Θέση –απολύτως προσωπική όπως διευκρίνισε– κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής για τη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis, όρο που επίσης δεν υιοθέτησε, έλαβε δημοσίως το πρωί της Τρίτης η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως ο «Ρασπούτιν» στην απόπειρα χειραγώγησης της δικαστικής έρευνας για τη Novartis, να κριθεί όχι από τη Βουλή αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι η απόπειρα της προηγούμενης κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis για να δημιουργήσει ένα δήθεν πολιτικό σκάνδαλο εμπλέκοντας δέκα συγκεκριμένα πρόσωπα, «ήταν ένα τεράστιο φιάσκο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν όμως μια απόφαση που πλήγωσε πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα και πλήγωσε πάρα πολύ δέκα ανθρώπους».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου αν ήταν «σκευωρία», η κυρία Μπακογιάννη απέφυγε να συμφωνήσει. «Σκευωρία… δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις» απάντησε.

Ακολούθως τόνισε ότι κατά την άποψή της «ο κόσμος πιστεύει πως όλες αυτές οι Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές δεν βγάζουν ποτέ τίποτε άλλο παρά μόνο ένα πολιτικό αποτέλεσμα». Και συνέχισε λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, πρέπει να τον κρίνει η τακτική Δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου για αυτήν την υπόθεση. Να μην ασχοληθεί η Βουλή. Εαν προκύψουν από τη δικογραφία του κ. Παπαγγελόπουλου, από την έρευνα που αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο, στοιχεία που να αφορούν άλλους πολιτικούς να το δούμε τότε».

Η ίδια επέμεινε ότι πρόκειται για τελείως προσωπική της άποψη και όχι της Νέας Δημοκρατίας. «Εννοείται ότι θα αποφασίσει η Βουλή, εγώ θα πω τη γνώμη μου, αλλά βεβαίως θα συνταχθώ με την άποψη της Βουλής». Ωστόσο τάχθηκε κατά της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής στην παρούσα στιγμή για τον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή καθώς στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, αναφέρθηκαν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα. O φάκελος φυλάσσεται προς το παρόν σφραγισμένος στα συρτάρια του Κοινοβουλίου και αναμένεται αύριο, Τετάρτη, να δημοσιοποιηθεί στην Ολομέλεια.

«Από την ώρα που θα υπάρξουν, από την τακτική Δικαιοσύνη και από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλου, στοιχεία για τον κ. Τσίπρα βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας (στη Βουλή). Κουκούλωμα αυτής υπόθεσης δεν πρέπει να υπάρξει. Εμένα με ενδιαφέρει η έξωθεν μαρτυρία προς τον κόσμο. Με ενδιαφέρει αυτό το αποτέλεσμα να είναι αποτέλεσμα της τακτικής Δικαιοσύνης. Εμείς οι βουλευτές πρέπει να πηγαίνουμε στον φυσικό μας δικαστή», προσέθεσε.

«Η πρόταση η δικιά μου δεν είναι να την κουκουλώσουμε την υπόθεση. Εγώ την εικόνα του Τάκη (Παναγιώτη) Πικραμμένου δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Η πρόταση η δικιά μου είναι ακριβώς να πάει μέχρι τέλους. Θεωρώ ότι υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν Οταν θα προκύψουν αυτές οι ευθύνες από την τακτική Δικαιοσύνη θα έχουν το τεκμήριο της αντικειμενικότητας περισσότερο απ’ ό,τι αν το κάνουμε εμείς (ως πολιτικοί)», διευκρίνισε, σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα ρεπορτάζ του αντιπολιτευόμενου Τύπου ότι η ΝΔ είναι διχασμένη ως προς την στάση που πρέπει να ακολουθηθεί στο θέμα της Εξεταστικής ή Προανακριτικής για τον κ. Τσίπρα.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι δεν έχει συζητήσει με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τι στάση θέλει να έχει ως προς τη σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Σαμαράς, ως ένας από τους Δέκα, εμφανίζεται και ως ένας από τους σκληρούς στη ΝΔ που θέλουν να οδηγήσουν άμεσα την υπόθεση των μεθοδεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης στη Βουλή –άλλωστε είναι αυτός που κατονόμασε δημοσίως τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον «Ρασπούτιν».

Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος κάνει λόγο για «διχασμό» της ΝΔ ως προς το θέμα, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι απλώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο και όχι για την ουσία της διερεύνησης της όλης υπόθεσης.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κερδίσει πολιτικά προκαλώντας από τη ΔΕΘ τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση για Εξεταστική, επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ αριστερού μάρτυρα και θύμα του «ρεβανσισμού», όπως τον χαρακτήρισε από τη Θεσσαλονίκη, της Δεξιάς. Συγκεκριμένα ο τέως Πρωθυπουργός κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι του ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία».

«Ο κ. Τσίπρας τα νταηλίκια του να τα κάνει εκεί όπου τον παίρνει» σχολίασε χαρακτηριστικά από τον ΣΚΑΪ η κυρία Μπακογιάννη. «Εχει πολλή μεγάλη άνεση ο κ. Τσίπρας να πάρει 60 δικούς του βουλευτές και να ζητήσει Εξεταστική. Να είναι σίγουρος ότι θα την αποδεχτούμε», είπε η κυρία Μπακογιάννη για να προσθέσει: «Νταηλίκια στη Θεσσαλονίκη δεν έχει νόημα να κάνεις. Οταν θα κληθεί ο κ. Τσίπρας από την τακτική Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις, εκεί να τον δω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...