454
(φωτ. αρχείου) | Intimenews

Σοκ στο ΑΠΘ: Φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:42
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews

Σοκ στο ΑΠΘ: Φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 10:42

Αλλο ένα περιστατικό παραβατικότητας σε ελληνικό πανεπιστήμιο καταγράφηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου μια φοιτήτρια δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή.

Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, στον προαύλιο χώρο την ώρα του διαλείμματος.

Οπως είπε η ίδια στο ΣΚΑΪ, ο τοξικομανής την χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια έφυγε.

Μαζί με τη φοιτήτρια ήταν και άλλες κοπέλες, η ίδια όμως δεν αντέδρασε φοβούμενη τα χειρότερα και άφησε τον άνδρα να φύγει.

Κατήγγειλε πάντως το περιστατικό στη διοίκηση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, χωρίς να τον τραυματίσουν σοβαρά.

Σε ό,τι αφορά το ΑΠΘ, η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ δημοσίευσε στο Facebook την επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Είμαστε μία ομάδα φοιτητών του ΑΠΘ που τους τελευταίους δύο μήνες παλεύουμε, με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουμε και ενάντια σε πάσης φύσεως δυσκολίες/διαβολές, να αναδείξουμε το οξύτατο πρόβλημα του εμπορίου ναρκωτικών που ταλανίζει το πανεπιστήμιό μας, ώστε να επιλυθεί. Στο διάστημα αυτό, η προσπάθειά μας, χωρίς κομματικό πρόσημο και βοήθεια, έλαβε ευρεία δημοσιότητα, καθώς οι υπογραφές που ξεκινήσαμε να συλλέγουμε έφτασαν τις 2.500. Σε αυτές προστέθηκαν και οι εκατοντάδες υπογραφές των καθηγητών του ΑΠΘ που, με ανάλογη πρωτοβουλία, αντέδρασαν στην κατάσταση που όλοι μας ζούμε και εξέφρασαν τη στήριξή τους στην κίνησή μας.

» Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την αλγεινή αυτή κατάσταση με κάθε τρόπο, γράφοντας, συνομιλώντας, υπερασπίζοντας τα αυτονόητα. Συζητήσαμε με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν, και με την επίδειξη του σχετικού εγγράφου της Συγκλήτου, ότι η αστυνομία εδώ και δύο χρόνια έχει ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο για θέματα εμπορίας ναρκωτικών 24 ώρες το 24ωρο. Με την πίεση έγιναν μικρά θετικά βήματα, όπως η για μικρό διάστημα πιο συχνή επέμβαση της αστυνομίας ή η δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να χρηματοδοτήσει έργα για καλύτερο φωτισμό εντός της πανεπιστημιούπολης. Γνωρίζουμε ότι το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών είναι σύνθετο και δεν λύνεται με έκτακτα μέτρα, πολύ λιγότερο όμως αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και θεωρητικές αναλύσεις. Η διακίνηση ναρκωτικών και οι συνέπειές της μέσα σε έναν εκπαιδευτικό χώρο έχουν οδηγήσει πλέον σε μια τέτοια κατάσταση, η οποία χωρίς τη συστηματική συνδρομή της αστυνομίας δεν μπορεί να βελτιωθεί».

Καταλήγει ως εξής:

«Δεν αρκεί να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα, όλοι σχεδόν συμφωνούμε ότι η ανομία πρέπει να σταματήσει. Πιέστε, με τη δική σας δύναμη, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αξιοπρεπή ζωή και ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο: η πανεπιστημιακή κοινότητα στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι πολύ πιο έτοιμη να τα δεχθεί από ό,τι εσείς να τα εφαρμόσετε! Εάν αυτό δεν είναι και δικό σας χρέος, τότε ποιο είναι; Το πανεπιστήμιο, μέσω των φοιτητών του, εκπέμπει sos. Mην το αφήσετε να βουλιάξει κι άλλο…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...