253
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 14:41
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις πυρκαγιές κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 14:41

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική κατέθεσε τη Δευτέρα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η μήνυση αφορά «την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας που είτε αφέθηκαν αβοήθητοι να καούν και να πεθάνουν, είτε οδηγήθηκαν προς την πυρκαγιά και την παγίδα θανάτου, έγκλημα που συνιστά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο».

Επιπλέον, η μήνυση αφορά την «υπαίτια έκθεση σε κίνδυνο ζωής όσων τελικώς διασώθηκαν, οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς και στη θάλασσα, παλεύοντας αβοήθητοι επί ώρες.

»Το σύνολο των πράξεων και παραλείψεων κάθε υπευθύνου, που προκάλεσαν και διόγκωσαν την τραγωδία.

»Την απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος, την προσπάθεια απόκρυψης των πρώτων θυμάτων και της υπόθαλψης των υπαίτιων για πολιτικούς λόγους, πριν αποκαλυφθεί στο πανελλήνιο το μέγεθος της τραγωδίας».

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» σημειώνει ότι ζητεί «δικαιοσύνη και αλήθεια για τους πολίτες αυτής της χώρας, για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας και για τις οικογένειές τους, για τους τραυματίες, για όσους κατάφεραν και γλίτωσαν και για όλους τους Ελληνες».

Ζητάει ακόμη την τιμωρία των υπαιτίων «του πρωτοφανούς εγκλήματος που βύθισε στο πένθος τόσες οικογένειες κι ολόκληρη τη χώρα».

Καταλήγει λέγοντας ότι «η ανήθικη και άτιμη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, γκρεμίζοντας σπίτια για να ξεχαστούν οι νεκροί, δεν θα περάσει. Η μνήμη των νεκρών και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων δεν θα αφήσουμε να προσβληθεί από τους εγκληματίες και αυτούς που τους υποθάλπουν, από αυτή τη μακάβρια κυβέρνηση, που αναζητά λίγους μήνες ακόμη “εξουσίας”. Έχουμε αυτήν την ευθύνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News