158
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης | Menelaos Myrillas / SOOC

«Καμπάνα» €25.000 στον Παύλο Πολάκη για υβριστικές αναρτήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 14:08
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Καμπάνα» €25.000 στον Παύλο Πολάκη για υβριστικές αναρτήσεις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 14:08

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καλείται με απόφαση της Δικαιοσύνης να πληρώσει 25.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, καθώς και στην ίδια την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) για υβριστικές αναρτήσεις που έκανε εναντίον τους.

Πρόκειται για σχόλια που είχε αναρτήσει στο Facebook ο υπουργός με αφορμή δηλώσεις του κ. Γιαννάκου στην εφημερίδα Guardian το 2017.

Εκεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων πολλοί ασθενείς χάνουν τη ζωή τους.

Ο υπουργός καταδικάστηκε με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (2447/2018) για συκοφαντική δυσφήμηση. Επιδικάστηκαν 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 ευρώ στην Ομοσπονδία για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους.

Ακόμη, ο υπουργός καλείται να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook περίληψη της απόφασης και να καταβάλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...