421
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ τον Ιανουάριο του 2018 | REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Ο Τραμπ παραδέχεται τη συνάντηση του γιου του με ρωσίδα δικηγόρο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 12:05
Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ τον Ιανουάριο του 2018
|REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Ο Τραμπ παραδέχεται τη συνάντηση του γιου του με ρωσίδα δικηγόρο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2018, 12:05

Αρχικά αντιμετώπισαν την πληροφορία με οργή και άρνηση, τώρα όμως ο κύκλος του προέδρου Τραμπ, με πρώτο τον ίδιο, οχυρώνεται πίσω από το επιχείρημα ότι όλα ήταν νόμιμα.

Ο λόγος για την περιβόητη συνάντηση στον πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2016 με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια η οποία υποσχόταν ότι έχει στοιχεία που θα κάνουν την Χίλαρι Κλίντον να ανησυχήσει. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και ο τότε διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας Πολ Μάναφορτ.

Τελικά, σύμφωνα με τα όσα είπε η πλευρά Τραμπ, οι ισχυρισμοί της Ρωσίδας ήταν μάλλον αβάσιμοι και αποφάσισαν να μην προχωρήσουν και άλλο την υπόθεση.

Χθες Κυριακή ο πρόεδρος Τραμπ, με ένα tweet, παραδέχτηκε ότι ο γιος του συναντήθηκε με τη ρωσίδα δικηγόρο «για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο», όμως χαρακτήρισε τη συνάντηση «απολύτως νόμιμη». Κατά την επίσης συνήθη τακτική του, τα έβαλε με τα μέσα ενημέρωσης και τις fake ειδήσεις που μεταδίδουν.

«Δημοσιεύματα από fake news – εντελώς κατασκευασμένα – μεταδίδουν ότι ανησυχώ για τη συνάντηση που είχε ο υπέροχος γιος μου Ντόναλντ στον Πύργο Τραμπ. Ήταν μια συνάντηση για να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο, απολύτως νόμιμη, κάτι που γίνεται συνεχώς στην πολιτική και δεν οδήγησε πουθενά. Δεν την γνώριζα καθόλου!» έγραψε.

Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται τόσο ξεκάθαρα στη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ στον Πύργο Τραμπ με την Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο του 2016.

Οταν έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους New York Times ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι με τη δικηγόρο συζήτησε κυρίως το πρόγραμμα υιοθεσίας παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς. Ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να τη συναντήσει όταν τον ενημέρωσαν ότι θα έχει πληροφορίες κατά της Κλίντον.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι ο Τραμπ ενεπλάκη στη σύνταξη της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο γιος του για τη συνάντηση. Αρχικά η ομάδα του Τραμπ το διέψευσε, όμως τελικά οι δικηγόροι του αργότερα επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε υπαγορεύσει την ανακοίνωση στον γιο του.

Είναι όμως όσο νόμιμη η συνάντηση όσο ισχυρίζεται ότι είναι η πλευρά Τραμπ; Η USA Today μεταφέρει τις γνώμες νομικών ότι ίσως αντίκειται στην ομοσπονδιακή νομοθεσία περί εκλογών, η οποία απαγορεύει να λάβει ένας υποψήφιος ο,τιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές. Εκτός από τα χρήματα, η απαγόρευση περιλαμβάνει και τις πληροφορίες.

Οπως και αν έχουν τα πράγματα, όλα δείχνουν ότι απασχολεί τον Τραμπ μήπως ο γιος του βρεθεί αντιμέτωπος με την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μόλερ, ο οποίος διερευνά πιθανή διάπραξη συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...