267
Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο «Georgia» στα ανοιχτά της Λεμεσού, στις 15 Ιανουαρίου | U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet

Μήνυμα Πενταγώνου: το πυρηνικό υποβρύχιο «Georgia» στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 21:16
Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο «Georgia» στα ανοιχτά της Λεμεσού, στις 15 Ιανουαρίου
|U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. Sixth Fleet

Μήνυμα Πενταγώνου: το πυρηνικό υποβρύχιο «Georgia» στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 21:16

Τέτοια «θηρία» δεν εμφανίζονται στον αφρό της θάλασσας επειδή τους κάνει κέφι – για να αναδυθούν και να τα δουν τα μάτια και οι φακοί λαμβάνουν τη σχετική διαταγή και μόνο όταν υπάρχει λόγος. Και στην προκειμένη περίπτωση η επίδειξη αμερικανικής υποβρυχιακής δύναμης αφορά το Ουκρανικό, αλλά όχι μόνο αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα μήνυμα που αποστέλλεται όχι απλώς στους εχθρούς, αλλά και στους φίλους και στους συμμάχους των ΗΠΑ. Λέει μόνο μία φράση: «Κύριοι, εδώ είμαστε».

Με αυτό το σκεπτικό εξηγείται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του πυρηνικού υποβρυχίου «Georgia» στα ανοιχτά της Λεμεσού, στις 15 Ιανουαρίου. Ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ έδωσε τη διαταγή και της ανάδυσης του σκάφους και της φωτογράφισής του και της κυκλοφορίας των καρέ μέσω των σόσιαλ μίντια. Τόσο απλά.

Ως όπλο, το συγκεκριμένο υποβρύχιο χαρακτηρίζεται «αποτροπής». Το γεγονός ότι η Κύπρος είναι το ντεκόρ στα κυκλοφορήσαντα ενσταντανέ δείχνει και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η επίδειξη του «Georgia» έχει, συνεπώς, και γεωπολιτική σημασία συγκεκριμένης στόχευσης. Εξάλλου η αμερικανική θαλάσσια δύναμη Strike Group 8, της οποίας ηγείται το αεροπλανοφόρο «Truman», στα ίδια νερά επιχειρεί.

Μεγαλύτερη σημασία ας δοθεί σε μία λεπτομέρεια: το «Georgia» θα έπλεε προς τον Περσικό Κόλπο και προς τον Ινδικό Ωκεανό αν δεν έπαιρνε σήμα από το Πεντάγωνο να παραμείνει στην περιοχή μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...