304
Το USS John McCain φέρει το όνομα του βετεράνου αξιωματικού και πολιτικού | REUTERS/Ahmad Masood/File Photo

Μικροπρέπεια Τραμπ: Ζήτησε να μην βλέπει πλοίο με το όνομα του Τζον ΜακΚέιν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 15:48
Το USS John McCain φέρει το όνομα του βετεράνου αξιωματικού και πολιτικού
|REUTERS/Ahmad Masood/File Photo

Μικροπρέπεια Τραμπ: Ζήτησε να μην βλέπει πλοίο με το όνομα του Τζον ΜακΚέιν!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2019, 15:48

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να απαίτησε από το Πεντάγωνο να απομακρύνει το πολεμικό πλοίο το οποίο φέρει το όνομα του εκλιπόντα ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν και να παραμείνει «εκτός του οπτικού πεδίου» του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως ανέφερε η Wall Street Journal αξιωματικός του μεικτού επιτελείου που είναι αρμόδιο για την περιοχή Ινδικού-Ειρηνικού (USINDOPACOM) ανέφερε ότι «το USS John McCain πρέπει να παραμείνει εκτός [προεδρικού] οπτικού πεδίου».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας Πατ Σάναχαν, ήταν ενήμεροι για την αξίωση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με τη WSJ.

Το πλοίο είναι ελλιμενισμένο στην αμερικανική ναυτική βάση Γιοκοσούκα, στην οποία βρέθηκε ο Τραμπ την Τρίτη κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

Τελικά, όπως φαίνεται σε φωτογραφία της WSJ, σκέπασαν με μουσαμά το όνομα του ΜακΚέιν ενώ έδωσαν άδεια στους ναύτες καθώς στη στολή τους επίσης υπάρχει το όνομα του πλοίου.

Το αντιτορπιλικό USS John McCain φέρει το όνομα του πρώην γερουσιαστή και βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, που πέθανε το 2018. Το ίδιο όνομα είχαν επίσης ο πατέρας και ο παππούς του πολιτικού, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, όπως ήταν και ο ίδιος που υπηρέτησε ως πιλότος της αεροπορίας ναυτικού στα νιάτα του.

Ο ΜακΚέιν, πολιτικός με κύρος μέσα και έξω από το κόμμα του, ήταν από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Τραμπ και της πολιτικής του. Είχε ζητήσει μάλιστα να μην παραβρεθεί ο πρόεδρος ούτε στην κηδεία του, κάτι που φυσικά έγινε σεβαστό.

Η κόρη του γερουσιαστή, η τηλεοπτική παρουσιάστρια Μέγκαν ΜακΚέιν, αντέδρασε στο δημοσίευμα γράφοντας στο Twitter ότι «ο Τραμπ είναι [σαν] παιδί που πάντα θα νοιώθει ότι απειλείται από το μεγαλείο της απίστευτης ζωής του πατέρα μου».

Ο Τραμπ από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι «δεν ενημερώθηκα για τίποτε που να αφορούσε το USS John McCain κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μου στην Ιαπωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...