355
H Σάλι Μπάζμπι, νέα επικεφαλής της Washington Post | CreativeProtagon

Μία γυναίκα στο τιμόνι της Washington Post για την «εποχή μετά τον Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 17:06
H Σάλι Μπάζμπι, νέα επικεφαλής της Washington Post
|CreativeProtagon

Μία γυναίκα στο τιμόνι της Washington Post για την «εποχή μετά τον Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 17:06

Η Σάλι Μπάζμπι, 55 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη διευθυντική θέση στην ηλικίας 144 ετών εφημερίδα Washington Post.

Ο ιδιοκτήτης του αμερικανικού Μέσου, ο γνωστός Κροίσος Τζεφ Μπέζος, τη διόρισε λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπειρία της σε διεθνή θέματα, αφού το πλάνο του για το συγκρότημα προβλέπει στροφή στην παγκόσμια ειδησεογραφία με στόχο την προσέλκυση αναγνωστών.

Η Post έχασε περίπου το 23% των επισκεπτών τού ιστοτόπου της μόλις ο Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Ετσι η Μπάζμπι αναμένεται τώρα να «αντεπιτεθεί» στην αγορά του Τύπου, επιχειρώντας ανάκαμψη.

Την προσπάθειά της θα πλαισιώσουν οι συντάκτες του Μέσου, ενισχυμένοι από τις νέες προσλήψεις που δρομολόγησε ο Μπέζος: το αφεντικό της Amazon σκοπεύει να προσλάβει περί τα τετρακόσια άτομα, έτσι ο συνολικός αριθμός του συντακτικού προσωπικού θα ανέλθει σε 1.000 δημοσιογράφους.

Ο προηγούμενος διευθυντής της Post, ο Μάρτιν Μπάρον, αποσύρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Η Μπάζμπι θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουνίου, αφού προηγουμένως αποχωρήσει από τα διευθυντικά και διοικητικά πόστα της στο πρακτορείο Associated Press.

Το επαγγελματικό βιογραφικό της Μπάζμπι παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 προΐστατο στο γραφείο ανταποκριτών του Associated Press στο Κάιρο και είχε ως κύριο καθήκον της τη συγκέντρωση πληροφοριών για τον πόλεμο στο Ιράκ. Εκεί, στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, απέκτησε συνολική εικόνα για το Μεσανατολικό, και πλέον θεωρείται ειδήμων στον τομέα.

Η επιστροφή της στην Ουάσινγκτον συνδυάστηκε με την ανάληψη του προεδρικού ρεπορτάζ. Η Μπάζμπι κάλυψε τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές από το 2012 και έπειτα, έτσι πλέον θεωρείται έμπειρη και στα θέματα αμερικανικής εσωτερικής πολιτικής.

Η ίδια ανταποκρίθηκε μετά χαράς στην πρόσκληση του Μπέζος, τονίζοντας τη σημασία που θα δώσει στα διεθνή ζητήματα: «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο.

»Το πρόβλημα είναι πώς παρουσιάζονται αυτές οι ειδήσεις. Οποιος πατά στην πραγματικότητα και είναι διεισδυτικός, θα γοητεύσει το κοινό, ανεξαρτήτως του θέματος. Εγώ θέλω πειστική τη δημοσιογραφία», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...