327
Η γραφική παριζιάνικη οδός Κρεμιέ |

Μια γειτονιά στον Παρίσι θέλει να απαγορεύσει το Instagram

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 22:08
Η γραφική παριζιάνικη οδός Κρεμιέ
|

Μια γειτονιά στον Παρίσι θέλει να απαγορεύσει το Instagram

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 22:08

Τον… νόμο των κοινωνικών δικτύων στα χέρια τους απειλούν να πάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι μιας μικρής παρισινής γειτονιάς, απαυδισμένοι από τους ενθουσιασμένους τουρίστες που φωτογραφίζονται έξω από τα σπίτια τους για χάρη των… like του Instagram.

Η Rue Cremieux (οδός Κρεμιέ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα social media, καθώς χιλιάδες τουρίστες συρρέουν καθημερινά για να τραβήξουν selfies στον μικρό δρόμο, κάτι που εκνευρίζει τους περιοίκους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το hashtag #ruecremieux έχει σύνδεσμο σε πάνω από 31.000 φωτογραφίες!

Ετσι, οι κάτοικοι συνασπίζονται πλέον σε μια προσπάθεια να «απαγορεύσουν» το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης να εισβάλλει ακόμη περαιτέρω στη γειτονιά και τις προσωπικές τους ζωές.

Οπως αναφέρει το citylab, οι κάτοικοι των κτιρίων γύρω από την οδό πιέζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να περιορίσει την πρόσβαση στη γειτονιά τους, τουλάχιστον κάποιες ώρες μέσα στην ημέρα.

Οι ντόπιοι ζητούν από τον δήμο το εξής: να τοποθετήσει μια πύλη στον πλακόστρωτο δρόμο, που θα μπορεί να κλείνει τις ώρες που το φως είναι ιδανικό και προσελκύει τους τουρίστες, δηλαδή κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα.

Οπως λένε οι περίοικοι, τα πρωινά δεν ενοχλούνται από τους, κατά βάση, ήρεμους και φιλικούς τουρίστες.

Ωστόσο τα απογεύματα και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, η όχληση που δέχονται είναι άνευ προηγουμένου καθώς συρρέουν στην πλειονότητά τους νεαρά ζευγάρια και παρέες φωνακλάδων Instagramers.

«Καθόμαστε να φάμε και απ’ έξω άνθρωποι τραβάνε φωτογραφίες, ράπερς γυρίζουν για ώρες βιντεοκλίπ δίπλα στο παράθυρό μας και γυναίκες διοργανώνουν πάρτι, στριγκλίζοντας. Είναι εξαντλητικό» σχολιάζει ένας από τους μόνιμους κατοίκους, ο Αντουάν, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ενδεικτικό του πόσο σοβαρά έχουν πάρει κάποιοι την κατάσταση στην παριζιάνικη γειτονιά είναι το γεγονός πως ένας από τους αγανακτισμένους περίοικους της οδού Κρεμιέ δημιούργησε λογαριασμό στον οποίο δημοσιεύει καθημερινά φωτογραφίες με τους «αδιανόητα πολλούς» τουρίστες που φωτογραφίζονται με φόντο το πλακόστρωτο δρομάκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...