263
| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

MGM: Το λιοντάρι θα βρυχάται για την Amazon Studios του Μπέζος!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 07:00
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

MGM: Το λιοντάρι θα βρυχάται για την Amazon Studios του Μπέζος!

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 07:00

Ενα από τα ιστορικά κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ, με έναν υπερπολύτιμο κατάλογο ταινιών, περνά στα χέρια της Amazon με την εξαγορά από την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος των MGM Studios.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά του στούντιο, με έμβλημα το λιοντάρι που βρυχάται, για 8,45 δισ. δολάρια.

Στόχος της Amazon είναι η παραγωγή κινηματογραφικού υλικού για να να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, την κινηματογραφική και τηλεοπτική της πτέρυγα.

«Θησαυρός» προς αξιοποίηση είναι και ο κατάλογος της MGM που περιλαμβάνει 4.000 ταινίες (μεταξύ τους τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό») και 17.000 τηλεοπτικές σειρές.

Η Amazon, που πέρα από την πώληση βιβλίων και άλλων αγαθών από τα καταστήματα της, δεσπόζει σε διαδικτυακές υπηρεσίες, τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται και σε τομείς εκτός Διαδικτύου. Το 2017 απέκτησε την  Whole Foods για 13,7 δισ. δολάρια, ενώ με την εξαγορά της MGM, την δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, μπαίνει για τα καλά στον χώρο του θεάματος.

Η υπηρεσία streaming της Amazon θα ενισχυθεί σημαντικά από την εξαγορά, ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει μία μακρά σειρά ανταγωνιστών όπως το Netflix, η Disney+ και η Apple TV.

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών AT&T  συμφώνησε να συγχωνεύσει τη WarnerMedia, που του ανήκει, με το Discovery  για τη δημιουργία άλλης μίας μεγάλης υπηρεσίας streaming. Το ύψος της συμφωνίας ανήλθε στα 43 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η εξαγορά από την Amazon  πρέπει να εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές, όπως σημειώνει το BBC. Τυπική διαδικασία; Μάλλον όχι, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία η Amazon  είναι υπό έρευνα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις επιχειρηματικές της μεθόδους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...