173
O Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα | REUTERS/Elizabeth Frantz

Αμερικανός φίλος: «Βοήθησε την Ελλάδα με τις πυρκαγιές», το μήνυμα Μενέντεζ σε Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 14:23
O Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Αμερικανός φίλος: «Βοήθησε την Ελλάδα με τις πυρκαγιές», το μήνυμα Μενέντεζ σε Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 14:23

Για μία ακόμη φορά η Ρόμπερτ Μενέντεζ απέδειξε ότι η Ελλάδα έχει έναν σπουδαίο φίλο στην αμερικανική Γερουσία. Ο σημαίνων αυτός πολιτικός των Δημοκρατικών, γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ εδώ και 15 χρόνια και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, που δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, o Μενέντεζ ανέφερε πως οι φωτιές στη χώρα μας μαίνονται ανεξέλεγκτες και ολόκληρα χωριά εκκενώνονται.

«Καλώ τη διοίκηση Μπάιντεν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη της χώρας-συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, την ώρα αυτή της μεγάλης ανάγκης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Επιτροπής της Γερουσίας απέστειλε επιστολή και προς τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση του αεροσκάφους P8, στην υπηρεσία των ελληνικών προσπαθειών.

«Οι προσπάθειες αυτές έσωσαν ζωές και καλώ το υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων CH-47», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...