279
Εικόνες από τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας πάνω από τα βουνά της Καλαβρίας | YouTube

Τεράστια φωτιά απειλεί τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 13:25
Εικόνες από τα ελικόπτερα της πυροσβεστικής υπηρεσίας πάνω από τα βουνά της Καλαβρίας
|YouTube

Τεράστια φωτιά απειλεί τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2021, 13:25

Διάταγμα με το οποίο κινητοποιείται η Πολιτική Προστασία ολόκληρης της Ιταλίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Καλαβρία, στον ιταλικό Νότο, υπέγραψε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε μια ενέργεια ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης.

Η νότια Ιταλία πλήττεται τα τελευταία 24ωρα από ένα νέο κύμα καύσωνα, ενώ φωτιές έχουν ξεσπάσει τόσο στον Καλαβρία όσο και στη Σικελία. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, την Τρίτη και την Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, σημείωσε την Κυριακή: «Ζήσαμε δραματικές ημέρες σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair συνέχισαν και την Κυριακή ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι –μία γυναίκα 55 ετών και ο 33χρονος ανιψιός της σκοτώθηκαν στην περιοχή Σαν Λορέντσο, ενώ προσπαθούσαν να περιορίσουν πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στον ελαιώνα τους– και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα αλλά και στο εθνικό πάρκο του Ασπρομόντε.

Ωστόσο η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί. Εντός της Δευτέρας θα αποσταλούν στην περιοχή εθελοντές και σειρά επίγειων δυνάμεων, από άλλες περιφέρειες της χώρας.

 

Στο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας της Ρώμης έχουν φτάσει 28 αιτήματα για βοήθεια λόγω πυρκαγιών: οκτώ από την Καλαβρία, έξι από την Σικελία, τέσσερα από την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης και δύο από τη Σαρδηνία, την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και από τις περιφέρειες Ούμπρια, Μολίζε και Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...