383
Βαριά οπλισμένος αστυνομικός, έξω από την Παναγία των Παρισίων | REUTERS/Charles Platiau

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους ο δράστης με το σφυρί έξω από την Παναγία των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2017, 21:27
Βαριά οπλισμένος αστυνομικός, έξω από την Παναγία των Παρισίων
|REUTERS/Charles Platiau

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους ο δράστης με το σφυρί έξω από την Παναγία των Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2017, 21:27

Συγκλονιστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην Παναγία των Παρισίων, όταν ένας άνδρας που φέρεται ως αλγερινός φοιτητής, επιτέθηκε σε αστυνομικό με σφυρί, φωνάζοντας «Αυτό είναι για τη Συρία». Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα ενώ οι 900 τουρίστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε κατάσταση πανικού μέσα στον χώρο της Παναγίας των Παρισίων, με τα χέρια ψηλά.

O δράστης πλησίασε απειλητικά κατά αστυνομικών. Παρά τις εντολές τους, δεν υπάκουσε και φωνάζοντας τους επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό. Οι υπόλοιποι αμέσως αντέδρασαν και τον πυροβόλησαν.

Τα πυρά τον τραυμάτισαν στο θώρακα και ο άνδρας έμεινε να κείτεται στο προαύλιο.

Ο άνδρας ο οποίος επιτέθηκε με το σφυρί, δήλωσε μετά τη σύλληψή του ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο της επίθεσης, είπε ότι ο άνδρας, ηλικίας 40 ετών, φώναξε «Για τη Συρία!» πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

«Ενας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία και πυροβόλησαν», είπε ο κ. Κολόμπ.

«Ηταν κάποιος που εμφανιζόταν ως αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα», είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά κουζινομάχαιρα.

Στην περιοχή, μια από τις πλέον κεντρικές της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και τις πλέον πολυσύχναστες, επικράτησε πανικός με τους πολίτες που ήταν έξω από την Εκκλησία να τρέχουν να σωθούν και όσους ήταν μέσα στην Παναγία να μένουν εκεί, αφού η Αστυνομία τους διέταξε να μην μετακινηθούν.

Αναρτήσεις στο διαδίκτυο απεικονίζουν τους περίπου 900 εγκλωβισμένους στο ναό, να έχουν τα χέρια τους υψωμένα.

Ο άγνωστος έμεινε για αρκετή ώρα τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο έως ότου στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο που τον μετέφερε με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο.

Ο καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στο 4ο διαμέρισμα, και ακριβώς απέναντί της βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας. Ο ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας και κάθε χρόνο τον επισκέπτονται πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι. Για τον λόγο αυτό και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχτεί η Γαλλία, έξω από τον Ναό υπάρχουν πάντα και αστυνομικοί και στρατιώτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...