216
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνάντηση του κόμματός της, τον Ιούλιο | EPA/FABIO CIMAGLIA

Μελόνι: Γιατί να μην γίνω εγώ πρωθυπουργός;

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 15:08
Η Τζόρτζια Μελόνι σε συνάντηση του κόμματός της, τον Ιούλιο
|EPA/FABIO CIMAGLIA

Μελόνι: Γιατί να μην γίνω εγώ πρωθυπουργός;

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 15:08

Η αρχηγός των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, επανήλθε στο θέμα της σύνθεσης της νέας ιταλικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl102,5.

«Στην προεκλογική εκστρατεία μου δεν θα κάνω συνεχείς αναφορές στα ονόματα των υπουργών και στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αλλά ο κανόνας είναι ότι το κόμμα που σε μια συμμαχία λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, προτείνει το όνομα του νέου πρωθυπουργού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει την τελική απόφαση. Αν τα Αδέλφια της Ιταλίας αναδειχθούν πρώτο κόμμα της συντηρητικής παράταξης, το όνομα που θα προτείνουμε θα είναι το δικό μου, γιατί όχι;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Οι ψηφοφόροι μας έχουν αυτή την βούληση, δεν νομίζω ότι θα πάνε στις κάλπες με την προσδοκία να βγει πρωθυπουργός, για παράδειγμα, ο Τζουζέπε Κόντε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η συμμαχία των δεξιών κομμάτων (Αδέλφια της Ιταλίας, Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια), ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι υποψήφιοί της θα δεσμευθούν, με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας ότι η παράταξή τους δεν πρόκειται να κυβερνήσει με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, αλλά ούτε με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ακόμα, ότι, αν κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση η Δεξιά, μπορεί να ισχύσει μια ενιαία φορολογική κλίμακα για τους δημοσίους υπαλλήλους (μέσα στην επόμενη πενταετία), η οποία δεν θα ξεπερνά το 15%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News