206
Ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Οχάιο, τη Δευτέρα | Reuters

Μεγαλώνει το προβάδισμα Μπάιντεν σε δύο πολιτείες-κλειδιά

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 15:47
Ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του στο Οχάιο, τη Δευτέρα
|Reuters

Μεγαλώνει το προβάδισμα Μπάιντεν σε δύο πολιτείες-κλειδιά

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 15:47

Σημαντικό προβάδισμα έχει αποκτήσει ο Τζο Μπάιντεν σε δύο πολιτείες, από τις κρισιμότερες για το τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, το Oυισκόνσιν και την Πενσιλβάνια, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με 7% και στις δύο πολιτείες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η διαφορά ανάμεσα στους δύο πολιτικούς έχει μεγαλώσει από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Μπάιντεν προηγείτο με 6% στο Oυισκόνσιν και 5% στην Πενσιλβάνια.

Αν ο Μπάιντεν κερδίσει σε αυτές τις δύο πολιτείες, δεν χρειάζεται ούτε τη Φλόριντα ούτε το Οχάιο ούτε την Αριζόνα για να εκλεγεί πρόεδρος.

Ας σημειωθεί ότι και στις περισσότερες κρίσιμες πολιτείες προηγείται: στη Φλόριντα με 4%, στην Αριζόνα με 2% και στο Μίσιγκαν με 8%. Στη Βόρεια Καρολίνα, οι δύο υποψήφιοι φέρονται ισόπαλοι, ενώ μόνο στο Οχάιο προηγείται με λιγότερο από 2%, ο Τραμπ.

Οσον αφορά το Oυισκόνσιν και την Πενσιλβάνια, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 51% της πρόθεσης ψήφου έναντι 44% του Τραμπ.

Σε όλες τις πολιτείες, οι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ πιο κατάλληλος από τον Τραμπ για να χειριστεί το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ο Τραμπ θεωρείται πιο κατάλληλος για την οικονομία, στοιχείο που επιτρέπει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να ελπίζει σε ανατροπή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...