249
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου | Menelaos Myrillas / SOOC

Με τη φυλακισμένη καθαρίστρια συναντήθηκε ο Καλογήρου – Στις 28 Νοεμβρίου η αίτηση αναστολής

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 13:22
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου
|Menelaos Myrillas / SOOC

Με τη φυλακισμένη καθαρίστρια συναντήθηκε ο Καλογήρου – Στις 28 Νοεμβρίου η αίτηση αναστολής

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 13:22

Συνάντηση με την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο που καταδικάσθηκε σε δεκαετή κάθειρξη για την υπόθεση του απολυτηρίου Δημοτικού είχε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις κρατούμενες που συνάντησε και συνομίλησε μαζί τους ήταν και η 53χρονη από τον Βόλο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής θα συζητηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία έχει ζητήσει να τής διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, η 53χρονη είπε για την υπόθεση:

«Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μία ζωή καλύτερη από τη δική μου. Ετρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ».

Η γυναίκα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπό της και αλλά και την ελπίδα ότι αποφυλακιστεί σύντομα.

Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για τους καταχραστές του Δημοσίου επισήμανε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, με αφορμή την καταδίκη της καθαρίστριας.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, επισήμανε ο συγκεκριμένος νόμος «είναι πολύ αυστηρός και δεν κάνει διακρίσεις, όλους  τους βάζει στο ίδιο τσουβάλι και αυτούς που πλαστογραφούν, εξαπατούν, υπεξαιρούν εκατοντάδες ή εκατομμύρια ευρώ και αυτή την συμπαθή  περίπτωση της καθαρίστριας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...