1217
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί από τα κυβερνητικά έδρανα | INTIMEnews

Mε… Γκόθαμ Σίτι η επιχειρηματολογία Τσίπρα για τη βία και ανομία στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 12:08
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί από τα κυβερνητικά έδρανα
|INTIMEnews

Mε… Γκόθαμ Σίτι η επιχειρηματολογία Τσίπρα για τη βία και ανομία στα ΑΕΙ

Protagon Team Protagon Team 23 Νοεμβρίου 2018, 12:08

Με επιδεικτική καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας, ο Αλέξης Τσίπρας προσήλθε τελικά στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» για την απαράδεκτη κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί στα ΑΕΙ της χώρας.

Ηταν ένα «καψόνι» για την χθεσινή απουσία Μητσοτάκη, έσπευσαν να πουν ειρωνικά κάποιοι για την καθυστέρηση του Πρωθυπουργού που δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  «Να μάθετε να σέβεστε το Κοινοβούλιο», τού είπε χαρακτηριστικά.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και είπε πως δεν είναι παράξενο για έναν πρωθυπουργό να αργεί λίγο. «Και εγώ σας περίμενα χθες για την οικονομία. Αλλά είμαι από τους μοναδικους πρωθυπουργούς που έχει έρθει να απαντησει σε ερωτηση πολιτικούς αρχηγού με εξαίρεση τον Γιώργο Παπανδρέου . Ο Αντώνης Σαμαρας ποτε δεν είχε έρθει» και σήμερα, παρατήρησε, «έχετε θράσος να μιλάτε για κοινοβουλευτικη συνέπεια».

«Την επόμενη φορά που θα θέλετε να αποδράσετε από τη συζήτηση για την οικονομία πείτε στους επικοινωνιολόγους σας να μην κανετε δηλώσεις από την Κυψέλη δυο βήματα έξω από το σπίτι μου, τη γειτονιά μου και αν ξανάρθετε χτυπήστε το κουδουνι να πιουμε και κανα καφέ γιατί μπορεί να είστε πολιτικός αντίπαλος, αλλά έχουμε πολιτικό πολιτισμό», ήταν μία ακόμη αιχμηρή αναφορά του κ. Τσίπρα για τη βόλτα που προτίμησε να κάνει την Τετάρτη στην Κυψέλη ο αρχηγός της ΝΔ αντί να πάει στη Βουλή.

«Σας ευχαριστώ που αναφερθήκατε στη χθεσινή που επίσκεψη στην Κυψέλη» και για την πρόσκληση, τού απάνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «φαντάζομαι όμως ότι θα είχα καποια δυσκολία να έρθω στο σπίτι σας, από τις κλούβες που το φυλάνε όπως και στο Μαξίμου».

«Θα καθαρίσουμε τα πανεπιστήμια, θα καταργήσουμε το άσυλο»

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν καταπέλτης για τη στάση του κυβερνώντος έναντι των παρανόμων και των μπαχαλάκηδων που λυμαίνονται τον πανεπιστημιακό χώρο.

«Η νοσηρή αυτή κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια, πάει να γίνει καθεστώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα, επειδή δεν θέλει», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης για να συμπληρώσει στο ίδιο αυστηρό ύφος: «Ανοίξατε τις πόρτες στην ανομία και τη βία και έρχεστε τώρα να ζητάτε από τους φοιτητές να διαφυλάξουν το άσυλο»!

Βρισκόμαστε, τόνισε, μπροστά στην κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου που πλέον κατέληξε να θεωρείται παραβατικό άσυλο, όπου διώκονται οι ιδέες, «από μια μαφία που φορά πολιτική κουκούλα». Ακόμα και η Επέτειος του Πολυτεχνείου έχει καταντήσει «γιορτή δακρυγόνων», με το Κράτος ανίκανο και αδύναμο να προστατέψει φοιτητές, καθηγητές, ακόμα και ολόκληρες γειτονιές, κατήγγειλε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

 2.000 φοιτητές και καθηγητές συνυπογράφουν την ερώτηση

Σε αυτούς που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας είναι οι φοιτητές και οι καθηγητές που ζουν καθημερινά τον φόβο στους χώρους των σχολών τους, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως η ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό «έχει συνταχθεί από την τραυματική εμπειρία όσων εμπλέονται στην τραγωδία των πανεπιστημίων».

«Την συνυπογράφουν», είπε,  «1.500 φοιτητές που αναφέρουν σε επιστολή τους ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη του πανεπιστημίου που εγκαταλείπετε στην τύχη του. Σε λίγο θα φθάσουμε να μην πηγαίνουμε στα μαθήματά μας. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κυρίε Τσίπρα όχι σε εμένα.

»Την ερώτηση συνυπογράφουν καθηγητές που μιλουν πλέον ανοικτά. Όπως ο ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου που κατήγγειλε διακίνηση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι για να δεχθεί επίθεση από αγνώσους εντός του πανεπιστημίου. Λεει ότι μου έμεινε ο φόβος ότι θα με στηριμόξουν και θα με πλακώσουν στο ξύλο. Και σε αυτόν πρέπει να απαντήσετε.

»Την ερώτηση συνυπογράφουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών που κατήγγειλαν την εγκατάσταση της φιλοσοφικής. Οι ίδιοι που έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστέψουν το πανεπιστήμιο από τραμοόυκους. Πρυτανεία Ιωαννίνων, Σύγκλητος Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ο κ. Τσακλόγου κατήγγειλε ότι οι γονείς είδαν χρήστες ναρκωτικών όταν πήγαν για ορκωμοσία παιδιών τους. 99 καθηγητές μιλούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι φοιτητές της νομικής.

»Την ερώτηση συνυπογράφουν 415 καθηγητές του ΑΠΘ που σε επιστολή τους εκλιπαρούν την κυβέρνηση να παρέμβει».

«Μέχρι πότε θα τους αφήνετε μόνους και ανυπεράσπιστους απέναντι σε κοινούς εγκληματίες και μαφίες;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην περίπτωση του Δημήτρη Κοντοπίδη του ατόμου με αναπηρίες που δέχθηκε επίθεση από ροπαλοφόρους γιατί συμμετείχε σε εκδήλωση που δεν ήταν της αρεσκείας τους.

«Μέχρι πότε θα ανέχεστε, κε. Τσίπρα, οι φοιτητές να περνάνε με σκυφτό το κεφάλι με φόβο μέσα από τα Πανεπιστήμια; Ως πότε θα ανέχεστε τον κάθε ροπαλοφόρο να αποφασίζει για το ποιος θα μπαίνει στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Με ποιους είστε τελικά όλοι εσείς; Είστε με τις συμμορίες ή τον υπόκοσμο; Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Είμαστε με τη νομιμότητα και την κανονικότητα», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκη κατά το οποίο κατέθεσε στα πρακτικά εικόνες από τις καταστροφές στα ΑΕΙ (φωτογραφία κάτω)

«Είστε υπερήφανος που είστε Πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει αφήσει τα Πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον  Αλέξη Τσίπρα και για μία ακόμη φορά δεσμεύθηκε ότι με τη  ΝΔ στην εξουσία τα ΑΕΙ της χώρας θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών και κάθε λογής τραμπούκους.

«Δεν θα υπάρξει χώρος για κατάληψη από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Όσοι σήμερα ασχημονούν στα πανεπιστήμια θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από την ομιλία του δεν έλειψε τέλος και η αναφορά στο πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου (με τις συμβουλές περί αφαίρεσης των ΑΤΜ από τους χώρους των πανεπιστημίων και άλλα τέτοια τραγελαφικά).

«Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο από έναν υπουργό που άνοιξε τις φυλακές και έβγαλε έξω χιλιάδες ποινικούς», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Τσίπρας: Δεν είμαστε στην Γκόθαμ Σίτι

Απαντώντας, ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι για  λόγους ψηφοθηρίας παρουσιάζει επιλεκτικά μία αρνητική εικόνα για το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Δεν υπάρχει ανομία στη χώρα», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, «είναι άδικο να δίνετε αυτή την εικόνα», ειδικά όταν την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο σπάζοντας το ρεκόρ επισκέψεων, και «να έρχεστε εσείς να μιλάτε σαν να είναι η Γκόθαμ Σίτι».

«Δεν μπορεί να δυσφημούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο επειδή μας συμφέρει πολιτικά και όταν μάλιστα αυτά συμβαίνουν σε όλες τις χώρες. Είναι μια ιδεολογική εμμονή για να αναδείξετε το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

»Έχετε όραση επιλεκτική.Βλέπετε τα περιστατικά έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά για κάποιο λόγο η ματιά σας σταματάει στην είσοδο του κτιρίου. Δεν πάει λίγο παραμέσα. Δεν βλέπετε ότι, στο ίδιο το πανεπιστήμιο αυτό, η φοιτητική σας παράταξη συνελήφθη να έχει στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα για να κάνει αντιγραφή στις εξετάσεις. Και πριν λίγο καιρό, στην Πάτρα, πάλι η παράταξή σας, η ΔΑΠ, βγήκε και υποστήριξε δημοσίως τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν όλοι σχεδόν την ίδια εργασία», ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό αντικείμενό της.

«Το πρόβλημα με το ζήτημα των ναρκωτικών πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί με την αστυνόμευση;» διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, κατηγορώντας τον αρχηγό της ΝΔ ότι «ψαρεύει στα θολά νερά μίας ακροδεξιάς αντίληψης», επιλέγοντας μία ατζέντα που ωφελεί μόνο τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικά για το άσυλο, παρατήρησε ότι βασικό επιχείρημα της ΝΔ αποτελεί ότι ο σχετικός νόμος δεν δίνει τη δυνατότητα στην Αστυνομία να παρέμβει όταν διαπράττονται αδικήματα. Η αλήθεια όμως είναι -σημείωσε- ότι βάσει του νόμου για το άσυλο μπορεί να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα όταν πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις, αρκεί να κληθεί.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε, τέλος, υποκρισία στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα του πορίσματος Παρασκευόπουλου: «Έχετε στοχοποιήσει τον κ. Παρασκευόπουλο», είπε, «προκειμένου να αναδείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...