430
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην Αθήνα - έστειλε ένα μήνυμα προς τους «ανοιχτόμυαλους», όπως είπε | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με Μακρόν και… Μαυρογιαλούρο το μήνυμα Θεοδωράκη για τον «αέρα» του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 09:19
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στην Αθήνα - έστειλε ένα μήνυμα προς τους «ανοιχτόμυαλους», όπως είπε
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με Μακρόν και… Μαυρογιαλούρο το μήνυμα Θεοδωράκη για τον «αέρα» του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 09:19

Με τον αέρα της στήριξης από τον Εμανουέλ Μακρόν από τη μία και αναφορές στην κλασική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» από την άλλη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε το δικό του μήνυμα τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απευθύνθηκε, όπως είπε, προς τους ανοιχτόμυαλους, τους προοδευτικούς, τους φιλελεύθερους, τους κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους και τους ζήτησε να τολμήσουν, να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό, να κάνουν τη διαφορά και να ψηφίσουν Ποτάμι.

Προς το παρόν, πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτοί οι πολίτες στους οποίους απευθύνεται ο κ. Θεοδωράκης είτε δεν είναι πολλοί, είτε δεν τον ακούν –το Ποτάμι μετρήθηκε στο 1,7% από την Pulse (εδώ). Αλλά στη Σεβαστουπόλεως εκτιμούν πως υπάρχει ακόμα καιρός, άλλωστε οι ευρωεκλογές είναι οι εκλογές των μικρών κομμάτων. Το 2014 το Ποτάμι είχε λάβει το 6,60% των ψήφων και είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον Μιλτιάδη Κύρκο και τον Γιώργο Γραμματικάκη, που είναι επίσης υποψήφιοι και τώρα.

«Καμία ψήφος χαμένη! Όχι στη χαλαρή ψήφο. Οχι στην ψήφο από συνήθεια. Οχι στην ψήφο της αδράνειας. Διεκδικούμε την αποφασισμένη ψήφο. Διεκδικούμε αυτούς που ξέρουν ότι οι δυναμικές μειοψηφίες αλλάζουν τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη χαμογελαστοί, όχι σαν να παίρνουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, ένα πικρό φάρμακο. Να αποδοκιμάσουν τον Σύριζα και να μην μαυρίσουν τη ψυχή τους επιβραβεύοντας τους υπουργούς του παρελθόντος. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ζωογόνο αέρα που έρχεται από το Ποτάμι», τόνισε.

Ασκησε σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα που δίχασε τους Ελληνες, μιλούσε για γερμανοτσολιάδες αλλά επέκρινε παράλληλα και τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος στις τελευταίες του ομιλίες ζητά από τον κόσμο να μη ψηφίσουν το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής. «Τόσο ενωτικός πια», σχολίασε δηκτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Θεοδωράκης επιχείρησε επίσης να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί Ποτάμι στις ευρωεκλογές». Και είπε ότι το Ποτάμι έχει σχέδιο για την Ευρώπη –το σχέδιο της Αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και του Φέρχοφστάντ– και είναι η μόνη δύναμη που καταψηφίζει τις κρατικίστικες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα «προεκλογικά δώρα» του κ. Τσίπρα αλλά και το διαχρονικό κομματικό κράτος, είπε – καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους – «ψηφίζοντας Ποτάμι, κλείνεις τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑΙΟ Γκρούεζα, στον Νεοδημοκράτη Γκρούεζα, στον Πασόκο Γκρούεζα».  Ηταν μια παραπομπή τον κινηματογραφικό κομματάρχη Γκρούεζα που ενσάρκωσε ο αείμνηστος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Κωνσταντάρα – Μαυρογιαλούρο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαιρέτησε βεβαίως το γεγονός ότι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τους Γάλλους που ζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες που ζουν στην Γαλλία να ψηφίσουν Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...