303
Ο εφευρέτης Φράνκι Ζαπάτα θέλει να πουλήσει την εφεύρεσή του στον στρατό, γι' αυτό και ξεκίνησε καμπάνια με το όπλο στο χέρι | Reuters

Mε ιπτάμενο πατίνι θέλει να περάσει τη Μάγχη γάλλος εφευρέτης

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 14:29
Ο εφευρέτης Φράνκι Ζαπάτα θέλει να πουλήσει την εφεύρεσή του στον στρατό, γι' αυτό και ξεκίνησε καμπάνια με το όπλο στο χέρι
|Reuters

Mε ιπτάμενο πατίνι θέλει να περάσει τη Μάγχη γάλλος εφευρέτης

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 14:29

Αφού έκλεψε τις εντυπώσεις και κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα την Ημέρα της Βαστίλης, ο ιπτάμενος γάλλος εφευρέτης έθεσε τώρα στόχο να περάσει πάνω από τη Μάγχη. Αυτό όμως απαιτεί ανεφοδιασμό εν πτήσει…

Ο Φράνκι Ζαπάτα εμπνεύστηκε την εφεύρεσή του από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το πρώτο που δημιούργησε ήταν ένα πατίνι που πετάει πάνω από το νερό, το flyboard. Η συσκευή αυτή διατίθεται προς ενοικίαση και σε πολλές ελληνικές παραλίες.

Ακολούθησε η εξέλιξή της, που είναι ακόμη πιο «φανταστική» εφεύρεση. Το Flyboard Air, με το οποίο εμφανίστηκε την Ημέρα της Βαστίλης, ως ιπτάμενος άνθρωπος, πάνω από τα κεφάλια του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και άλλων ηγετών της ΕΕ, που παρακολουθούσαν την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.

Ο Ζαπάτα είναι πρώην πρωταθλητής στο τζετ σκι και στη συγκεκριμένη εμφάνιση κρατούσε ένα τουφέκι, ως ένδειξη της πιθανής στρατιωτικής χρήσης της εφεύρεσής του.

Η ιπτάμενη εφεύρεσή του, όπως εξηγεί ο ίδιος, μπορεί να ανέβει μέχρι τα τρία χιλιόμετρα (χλμ.) σε ύψος και να αναπτύξει ταχύτητα έως και 190 χλμ. την ώρα.

Η μονάδα με τα ενσωματωμένα παπούτσια, μπορεί να μεταφέρει στους αιθέρες έναν άνθρωπο για 10 συνεχόμενα λεπτά, καθώς τα καύσιμα δεν επαρκούν για μεγαλύτερη πτήση. Και αυτό είναι που θέλει να βελτιώσει τώρα, καθώς για να πετάξει ακόμη πιο μακριά, και να καλύψει το κενό μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας, απαιτούνται περισσότερα από 20 λεπτά πτήσης.

Στόχος του είναι να πετάξει συμβολικά στις 25 Ιουλίου πάνω από τη Μάγχη, αφού τη μέρα εκείνη συμπληρώνονται 110 χρόνια από την πρώτη πτήση στο σημείο, από τον πρωτοπόρο γάλλο αεροπόρο Λουί Μπλεριό.

Η κατασκευή

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια προκειμένου ο Γάλλος και η ομάδα του να κατασκευάσουν το Flyboard. Η συσκευή διαθέτει τέσσερις στροβιλοκινητήρες 250 ίππων, οι οποίοι τροφοδοτούνται με κηροζίνη.

Το καύσιμο τοποθετείται σε δοχείο που εφαρμόζει στην πλάτη του αναβάτη, ο οποίος φοράει μπότες που πατάνε πάνω σε μια σανίδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...