390
Ο δημοσκόπος του Μαξίμου ήταν χειμαρρώδης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ | INTIMEnews

«Δύσκολο να το γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»: ο Βερναρδάκης ομολογεί και αντεπιτίθεται με επιχείρημα-έκπληξη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 14:51
Ο δημοσκόπος του Μαξίμου ήταν χειμαρρώδης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ
|INTIMEnews

«Δύσκολο να το γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»: ο Βερναρδάκης ομολογεί και αντεπιτίθεται με επιχείρημα-έκπληξη

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2019, 14:51

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι ένας από τους συνεργάτες και υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα που τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει αποδέκτης των σκληρότερων εσωκομματικών επικρίσεων για την οδυνηρή έκπληξη του εύρους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ την 26η Μαΐου.

Ο δημοσκόπος του Μαξίμου και υπουργός Επικρατείας θεωρείται από πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ ως ο βασικός υπεύθυνος για την επίπλαστη –ή έστω λανθασμένη– εικόνα της εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος που παρουσιαζόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Ηταν αυτός που έλεγε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα δυσκολευτεί να εκλέξει ευρωβουλευτή και είχε, λένε, μεταδώσει στον κ. Τσίπρα τη σιγουριά της μικρής διαφοράς, αν όχι της νίκης στην ευρωκάλπη, με συνέπεια να κομπάζει ο Πρωθυπουργός ότι θα νικήσει «με 1-0 και 2-0 και 3-0» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε μια διαφορά κοντά στο 9,5% από τη ΝΔ…

Για όσους το θυμούνται, ο κ. Βερναρδάκης είχε «χρεωθεί» και το φιάσκο της επιλογής της  Μυρσίνης Λοΐζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπροστά λοιπόν στην ομοβροντία πυρών που δέχθηκε,  ήταν υποχρεωμένος «να βγάλει άμυνα» και το έκανε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην πάντα φιλόξενη σε κυβερνητικά στελέχη ΕΡΤ1.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη την κριτική (για τις λανθασμένες πληροφορίες που έδινε προεκλογικά στον Πρωθυπουργό), έκανε λόγο όμως για «σαπουνόπερα» αναφερόμενος στις ερμηνείες που δίνονται για την αστοχία του.

Αποκρούοντας μάλιστα την κατηγορία ότι απομόνωσε τον κ. Τσίπρα, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κάτι που μπορεί κάποιος να του κρύψει; Είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός που μιλάει με όλους τους ξένους ηγέτες; Θεωρείτε ότι μπορεί κάποιος να τον απομονώσει;»

Παράλληλα πάντως δεν δίστασε να ομολογήσει ότι θα είναι πολύ δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να… «γυρίσει» το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και να βγει πρώτο κόμμα στις 7 Ιουλίου. Η μάχη, είπε, θα δοθεί βέβαια με αυτόν τον σκοπό,  το αποτέλεσμα ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

Παίρνοντας τέλος τη σκυτάλη από τις κυρίες Νοτοπούλου και Χρηστίδου, ο κ. Βερναρδάκης επιχείρησε και αυτός να προβάλει τα θετικά της ήττας, ανακαλύπτοντας… στρατηγική νίκη (!) που επετεύχθη την περασμένη Κυριακή.

«Αν η διαφορά (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) ήταν 15 και 17 μονάδες, καταφέραμε να το μειώσουμε στο μισό, έτσι δεν είναι;» παρατήρησε στη σχετική διατύπωσή του για να συμπληρώσει:

«Υποστήκαμε μεγάλη φθορά από το 2015 και μετά (…) Πρόκειται για νίκη της ΝΔ αναμφισβήτητη, όπως αναμφισβήτητο είναι και η πολιτική συγκράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορούσε να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Είναι η πρώτη στρατηγική νίκη που έχει επιτευχθεί», υποστήριξε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...