579
Εικόνα από το περίφημο καρναβάλι της Πάτρας του 2019. Εφέτος δεν θα δούμε τέτοιες εικόνες το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς | Εlpida kafantari / SOOC

Κορονοϊός: Ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 13:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/02/2020, 15:50
Εικόνα από το περίφημο καρναβάλι της Πάτρας του 2019. Εφέτος δεν θα δούμε τέτοιες εικόνες το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς
|Εlpida kafantari / SOOC

Κορονοϊός: Ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 13:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/02/2020, 15:50

Μετά και την επιβεβαίωση τρίτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε -κατά το πρότυπο αντίστοιχων αποφάσεων σε χώρες του εξωτερικού- τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μία ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση του ιού.

«Με βάση τις συστάσεις της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσια υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα μας την Πέμπτη.

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε μια σειρά από πόλεις που ετοιμάζονταν να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες το τριήμερο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ ήδη στην Πάτρα καταγράφηκαν οι πρώτες ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής. Παράλληλα όμως υπήρξαν αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες καθώς κάποια πληρώματα, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση, διεμήνυσαν ότι θα παρελάσουν κανονικά, αψηφώντας την εντολή της κεντρικής κυβέρνησης!

Σε κάθε περίπτωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμενόταν η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της αχαϊκής πρωτεύουσας. Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο δήμαρχος της Πάτρας Χρήστος Πελετίδης ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση της πόλης από την κυβέρνηση λόγω της οικονομικής ζημιάς.

Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις.

«Ημασταν γεμάτοι και έτοιμοι να ανοίξουμε. Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τον κόσμο κι εμάς, αλλά τα θέματα ασφάλειας είναι προτεραιότητα», είπε ο Μπάμπης Μπιρλιράκης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης. «Οι ακυρώσεις θα φτάσουν το 100%, καθώς οι κρατήσεις ήταν κυρίως από άλλους νομούς της Κρήτης, αλλά και της Αθήνας που θα έρχονταν αποκλειστικά για το καρναβάλι», είπε.

Παράλληλα εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων έκανε γνωστό ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας,  «ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου».

«Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς», διαβεβαιώνεται, «έχουν προετοιμαστεί πλήρως το προηγούμενο διάστημα για να αντιμετωπίσουν με οργανωμένο σχέδιο κάθε ανάγκη που ενδεχομένως θα προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Παράλληλα, καταλήγει η ανακοίνωση, «βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης».

Την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα είχε ζητήσει νωρίτερα η Ενωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας με επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Στην επιστολή της Ενωσης, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου, Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Δήμαρχε

δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...