251
Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης | Screenshot/Youtube

Κορονοϊός: Κλείνει σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 21:15
Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
|Screenshot/Youtube

Κορονοϊός: Κλείνει σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Απολυμάνθηκε το Δημαρχείο

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 21:15

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας που υπεγράφη την Τετάρτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, για προληπτικούς λόγους μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, το πρώτο στη χώρα μας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για το σχολείο όπου πηγαίνει το παιδί της 38χρονης που νόσησε και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια ώρα, άνδρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν με απολυμαντικό υλικό χώρους πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα. Έλαχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς. Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κορονοϊού.

«Ήδη προχωρήσαμε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και προχωρούμε από αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια. Είμαστε έτοιμοι από αύριο για τη διανομή φυλλαδίων και δράσεις ενημέρωσης των δημοτών. Αναβάλλαμε όποιες αυριανές εκδηλώσεις και δράσεις για να αποφύγουμε μεγάλες συναθροίσεις. Προχωράμε επίσης σε συμπληρωματική προμήθεια ατομικών μέτρων προστασίας», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Διαβεβαίωσε δε πως «όπως και σήμερα, έτσι και αύριο, θα είμαστε στα πόστα μας. Για τις ενέργειες και τις αποφάσεις του δήμου, όποιες μελλοντικές αποφάσεις, θα είστε όλοι ενήμεροι».