284
Κλούβα της Αστυνομίας επιβιβάζεται στο «Νήσος Ρόδος» | Τwitter

Τα ΜΑΤ έφυγαν – Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν;

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:34
Κλούβα της Αστυνομίας επιβιβάζεται στο «Νήσος Ρόδος»
|Τwitter

Τα ΜΑΤ έφυγαν – Τα κλειστά κέντρα θα γίνουν;

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2020, 11:34

Στις 9 το πρωί της Πέμπτης αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ), με το πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο δρομολογήθηκε εκτάκτως για την επιστροφή των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο «Νήσος Ρόδος» επιβιβάστηκαν επίσης ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στη Λέσβο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στου Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευαστεί το νέο κλειστό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης  προσφύγων-μεταναστών.

Το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει τις αντίστοιχες δυνάμεις των ΜΑΤ από το νησί της Χίου.

Στη Μυτιλήνη και σήμερα Πέμπτη τα πάντα είναι κλειστά, λόγω της συνεχιζόμενης γενικής απεργίας που έχει κηρυχθεί, με τη συμμετοχή και των δημόσιων υπαλλήλων.

Στις 10.30 ήταν προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση των κατοίκων στην πλατεία Σαπφούς.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι κατά πόσο είναι εφικτό -μετά και την αποχώρηση των ΜΑΤ- να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση Καράβα-Καβακλή, για την κατασκευή του νέου κλειστού ΚΥΤ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντά πάντως καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως εναλλακτική πρόταση ούτε κατατέθηκε ούτε και υπάρχει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πρώτη φάση των εργασιών στη Χίο και τη Μυτιλήνη ολοκληρώθηκε και «από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να παραμείνουν πλέον τα χωματουργικά», όπως εξήγησε για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και των μηχανημάτων από τα δύο νήσια.

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε πως «βιώσιμη αντιπρόταση, η οποία να μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των νησιωτών, δεν έχει κατατεθεί».

«Εχουν ακουστεί διάφορες ιδέες και εναλλακτικές, έχουν εξεταστεί όλες. Τα σημεία που τελικά προτάθηκαν είναι τα πλέον ασφαλή, απομακρυσμένα από τον αστικό ιστό και δημιουργούν ελάχιστη με μηδενική όχληση», επέμεινε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...