229
Ο 82χρονος περουβιανός νομπελίστας συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα έχει πολλά να μας πει για τη Λατινική Αμερική | Wikipedia

Mάριο Bάργκας Λιόσα: Ο Μαδούρο θα χύσει ακόμα περισσότερο αθώο αίμα

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 09:10
Ο 82χρονος περουβιανός νομπελίστας συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα έχει πολλά να μας πει για τη Λατινική Αμερική
|Wikipedia

Mάριο Bάργκας Λιόσα: Ο Μαδούρο θα χύσει ακόμα περισσότερο αθώο αίμα

Protagon Team Protagon Team 9 Φεβρουαρίου 2019, 09:10

Ο διάσημος περουβιανός συγγραφέας και νομπελίστας Μάριο Βάργκας Λιόσα ζήτησε μέσω άρθρου του στην Ισπανική εφημερίδα El Pais να κινηθεί η διεθνής κοινότητα ακόμα πιο ενεργά εναντίον του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Στο άρθρο με τίτλο «Ο μακρύς δρόμος προς την ελευθερία», ο συγγραφέας αναφέρει πως «Το θηρίο που ψυχορραγεί είναι ακόμα πιο επικίνδυνο, γι’ αυτό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το καθεστώς [Μαδούρο] δεν θα διστάσει να χύσει ακόμα περισσότερο αθώο αίμα».

«Επομένως, είναι σημαντικό οι χώρες και οι διεθνείς δημοκρατικοί θεσμοί να πολλαπλασιάσουν την πίεση εναντίον της κυβέρνησης του Mαδούρο, αναγνωρίζοντας την προεδρία του Χουάν Γκουαϊντό και της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε ο συγγραφέας ο οποίος αποκαλεί την κυβέρνηση Μαδούρο ως «μια ολοκληρωτική δικτατορία».

Ο συγγραφέας εξήρε ταυτόχρονα το γεγονός ότι «η κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου, ξεκινώντας από τις δυτικές χώρες, ήταν άνευ προηγουμένου», αναφερόμενος στο ότι Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν τον Γκουαϊντό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

«Η κατάσταση έχει ήδη τραβήξει πολύ και αποτελεί προτεραιότητα να ξεπεράσουμε την δικτατορία του Μαδούρο και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές προκειμένου οι πολίτες της Βενεζουέλας να αφοσιωθούν στην ανοικοδόμηση της χώρας τους», καταλήγει ο 82χρονος συγγραφέας.

Θυμίζουμε πως ο Λιόσα, ο οποίος τιμήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 από τη Σουηδική Βασιλική Ακαδημία με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Περού το 1990 με το κεντροδεξιό κόμμα «Δημοκρατικό Μέτωπο» (FREDEMO).