372
Οπρα Γουίνφρεϊ και Γκουίνεθ Πάλτροου: η παλιά και η νέα ιέρεια της ψυχαναγκαστικής «ευεξίας» | Facebook

Είναι η Γκουίνεθ η νέα Οπρα;

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 22:55
Οπρα Γουίνφρεϊ και Γκουίνεθ Πάλτροου: η παλιά και η νέα ιέρεια της ψυχαναγκαστικής «ευεξίας»
|Facebook

Είναι η Γκουίνεθ η νέα Οπρα;

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2019, 22:55

Η Οπρα Γουίνφρεϊ είναι κατηγορία από μόνη της. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Quartzy, δεκαετίες προτού κάνει την εμφάνισή της η εταιρεία «Goop» με την οποία θησαυρίζει μέσω πωλήσεων η Γκουίνεθ Πάλτροου, οι Αμερικανίδες, αλλά και οι γυναίκες εκτός ΗΠΑ, έπιναν νερό στο όνομα της Οπρα.

Η 46χρονη ηθοποιός δίνει λοιπόν την εντύπωση πως έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την υποκριτική και έχει πλέον μεταλλαχθεί σε γκουρού του lifestyle και σε δεινή influencer, συμβουλεύοντας τις θαυμάστριές της να τρέφονται υγιεινά, να κάνουν γιόγκα σα να μην υπάρχει αύριο, ενώ παράλληλα προωθεί διάφορα προϊόντα ομορφιάς και όχι μόνο, και φυσικά, ανεβάζει κάθε τρεις και λίγο στο Instagram το πιο πρόσφατο βιβλίο που διάβασε-και φυσικά διατίθεται και μέσω του σάιτ της, του goop.com

View this post on Instagram

Resolution motivation. Fresh #Gsport drop today on @goop (hi @harleypasternak)

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Η Οπρα Γουίνφρεϊ ήταν η πρώτη διδάξασα. Συμβούλευε τις φανατικές τηλεθέατριές της να επιδιώκουν τα όνειρά τους, να γυμνάζονται, ενώ παράλληλα προωθούσε διάφορα σχετικά και άσχετα μπεστ σέλερ. Με πειθώ τετραπέρατης life coach, και η Οπρα και προσφάτως η Γκουίνεθ, στέλνουν μηνύματα-σλόγκαν εύπεπτα και ευκολοφόρετα, του τύπου «αν πιστέψεις πραγματικά στον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα», «μόνο αν σε αγαπήσεις πραγματικά θα σε αγαπήσουν και οι άλλοι», κτλ, κτλ.

Η Πάλτροου, λοιπόν, ετοιμάζεται τώρα να επεκτείνει την αυτοκρατορία και να διευρύνει την κληρονομιά της Οπρα, με επόμενο σταθμό το Netflix. Η δημοφιλής πλατφόρμα πρόκειται λοιπόν να φιλοξενεί τριαντάλεπτα επεισόδια που θα περιλαμβάνουν συμβουλές ομορφιάς, ευεξίας και ευζωίας, με τη συμμετοχή ειδικών και φυσικά, της ίδιας της νεοφώτιστης ιέρειας του Instagram, Πάλτροου.

Οι δύο γκουρού της ευζωίας αγκαλιά

Οπως η Οπρα στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s, έτσι και η Γκουίνεθ, έχουν χαρακτηριστεί από μεγάλη μερίδα του κοινού ως ψευτοπροφήτες, που προωθούν από σαχλές ως επικίνδυνες ιδέες και προϊόντα. Η ίδια η Γουίνφρεϊ, ως προκάτοχος του θρόνου αλλά και αρκετά έξυπνη ώστε να αναγνωρίσει τη νέα γενιά, εμφανίστηκε ως καλεσμένη της Πάλτροου, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση της, με άτακες όπως: «Οταν είσαι πρωτοπόρος και φέρνεις νέες ιδέες στην κοινωνία, είναι φυσικό να δεχτείς και έντονη κριτική.

Με άλλα λόγια, οι δύο ισχυρές γυναίκες του «ευ ζην», μοιάζουν με βασίλισσες στην ίδια σκακιέρα, που δεν λειτουργούν ως αντίπαλοι, αλλά ως ενωμένοι σύμμαχοι. Πολύ έξυπνο και προσοδοφόρο εκ μέρους τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3