212
Ο νέος υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ | Lehtikuva/Markku Ulander via REUTERS

Μάνφρεντ Βέμπερ ο «εκλεκτός» του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 14:27
Ο νέος υποψήφιος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ
|Lehtikuva/Markku Ulander via REUTERS

Μάνφρεντ Βέμπερ ο «εκλεκτός» του ΕΛΚ για την Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 14:27

Με τον Μάνφρεντ Βέμπερ επικεφαλής θα πορευθεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις κρίσιμες Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, όπως προέκυψε από τη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι.

Τα προγνωστικά επαληθεύθηκαν και ο γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία με τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

Με την επικράτησή του αυτή, ο κ. Βέμπερ προβάλλει πλέον ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Στουμπ κατάφερε κατά την «προεκλογική» του παρουσία  να κερδίσει τις εντυπώσεις με την ευχέρειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε ως εκπρόσωπος της νέας γενιάς, αν και είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Βέμπερ – σε μία παρουσία που κατά την εκτίμηση της DW, εγγράφει υποθήκη για άλλο κουρφαίο αξίωμα της ΕΕ, ενδεχομένως για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Βέμπερ για την Κομισιόν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης (που έδωσε επίσης το παρών στο συνέδριο του ΕΛΚ), σημείωσε ότι πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει αποδείξει την ικανότητά του να οικοδομεί ευρύτερες συμμαχίες, κρίνοντας πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία δύσκολη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...