372
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πάνελ του Συνεδρίου του ΕΛΚ | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Δείτε την Ελλάδα για να καταλάβετε τι σημαίνει να εκλέγεις λαϊκιστές

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 18:28
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πάνελ του Συνεδρίου του ΕΛΚ
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Δείτε την Ελλάδα για να καταλάβετε τι σημαίνει να εκλέγεις λαϊκιστές

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2018, 18:28

«Αν θέλετε να καταλάβετε τι σημαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία, αρκεί να δείτε την Ελλάδα, για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν όταν φτάσουν τον στόχο τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πάνελ στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ελσίνκι.

Όπως θέλησε να αναδείξει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του, «η Ευρώπη έχει πάει καλά υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα τελευταία χρόνια, η οικονομία έχει αναπτυχθεί στις περισσότερες χώρες, έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας». «Οι περισσότερες χώρες έχουν πάει καλά, 240 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν δουλειά», με την εξαίρεση της Ελλάδας, που όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν έχει ακόμα καταφέρει να μπει σε αυτό τον αναπτυξιακό δρόμο.

Γιατί όσο και να μιλάμε για ευρωπαϊκές πολιτικές, οι τοπικές πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο, σημείωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα για άκρατο λαϊκισμό.

«Όταν θες να δεις το κακό που μπορούν να κάνουν σε μία χώρα οι λαϊκιστές καλό είναι να κοιτάς το παράδειγμα της Ελλάδας», παρατήρησε χαρακτηριστικά και ενδεικτικά ανέφερε για τις συνέπειες του λαϊκισμού ότι «η ελληνική οικονομία παραμένει ουσιαστικά στάσιμη τα 3 τελευταία χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία, για παράδειγμα, το πορτογαλικό ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά 10%».

Στην Ελλάδα, υπογράμμισε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μητσοτάκης (μετά από σχετική ερωτήση που του έγινε), η μεσαία τάξη αισθάνεται πιεσμένη, «είναι υπερφορολογημένη από μια αριστερή κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τα έσοδα για να ενισχύει τον κρατισμό».

Στις 19.00 ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του στην ολομέλεια του Συνεδρίου, στις 19.30 το debate των δύο υποψηφίων του ΕΛΚ (Μάνφρεντ Βέμπερ – Αλεξάντερ Σταμ) για την ηγεσία της Κομισιόν, και στις 20.00 η Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ.

Την Πέμπτη στις 11.00 ο πρόεδρος της ΝΔ και η ελληνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσουν για τον υποψήφιο πρόεδρο του ΕΛΚ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σειρά διμερών επαφών. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης), τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν, τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάντο και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...