406
| Intime

Μαξίμου: Χυδαίο το ότι ο κ. Τσίπρας δίνει σε όσα αποκαλύπτονται κομματικό χρώμα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 23:11
|Intime

Μαξίμου: Χυδαίο το ότι ο κ. Τσίπρας δίνει σε όσα αποκαλύπτονται κομματικό χρώμα

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2021, 23:11

Το Μέγαρο Μαξίμου αντεπιτίθεται. Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη και μετά τις νέες αβάσιμες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης —με αιχμή την περίπτωση του παραιτηθέντος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη—, η κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει φτάσει στο χυδαίο σημείο να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τα θύματα.

Σε ανακοίνωσή του, το βράδυ της Παρασκευής, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του προέδρου του έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις υποθέσεις που έρχονται στο φως, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να βρει σύμφωνες όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Η αλήθεια είναι ότι είτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είτε το λεγόμενο «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ», ένα πλέγμα στρατών στα social media, παραδημοσιογραφίας και κομματικών παραγόντων, έχουν επιχειρήσει από την πρώτη στιγμή να δώσουν παραταξιακά χαρακτηριστικά στις αποκαλύψεις, ιδίως όσον αφορά στον κ. Λιγνάδη, τον οποίο επιχειρούν άτσαλα να συνδέσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη — η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε σε κάθε τόνο ότι ο Πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Οπως και εγώ».

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επεσήμανε:

«Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ. Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

» Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε, αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει.

» Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε τον κ. Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία.

» Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα “Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”, ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν. Ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης.

» Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του Πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...