250
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαγιορκίνης: Οι τέσσερις περιοχές της χώρας που σαρώνει ο κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 18:42
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ.
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαγιορκίνης: Οι τέσσερις περιοχές της χώρας που σαρώνει ο κορονοϊός

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 18:42

Δεν έκρυψε για άλλη μία φορά την ανησυχία του για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, δίνοντας την Τρίτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. ακόμη ένα αριθμό κρουσμάτων που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στη χώρας (εδώ), καθώς ανακοινώθηκαν 250 νέα κρούσματα στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη και συνολικά 667 σε όλη τη χώρα.

Οι περιοχές

Ο ίδιος μιλώντας για τις περιοχές που σήμερα παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισε ότι είναι οι «περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες και Καστοριά, οι οποίες βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της επιδημίας στην Ελλάδα».

Οι καπνιστές και οι νέοι

Στο μεταξύ ανησυχία προκάλεσε στους καπνιστές η αναφορά του κ. Μαγιορκίνη σε όσους καπνίζουν.

Οπως τόνισε, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας ήρθε στην καλύτερη χρονική στιγμή ακριβώς πριν από την πανδημία, γεγονός που θα πρέπει να αποτρέψει από το τσιγάρο όσους καπνίζουν, ενώ από την άλλη οι καπνιστές μένουν κυρίως σε εξωτερικούς χώρους.

Ο επίκουρος καθηγητής είπε ότι όσοι καπνίζουν θα πρέπει να το περιορίσουν «καθώς έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά από Covid-19».

Πάντως ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε για άλλη μία φορά έκκληση στους νέους από 18 έως 40 ετών να τηρούν τα μέτρα προκειμένου να μην έχουμε περαιτέρω διασπορά του ιού.

«Οι νέοι από 18 έως 39 ετών αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το 60% με 70% των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η ηλικιακή αυτή ομάδα εμφανίζει μία αύξηση όσον αφορά τα θετικά τεστ, της τάξεως του 10% με 20%», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...