355
Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια των επεισοδίων, ενώ το πάρκο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας | Vinnie O'Dowd/ Twitter

Επεισόδια στο Λονδίνο/ Τρία άτομα μαχαιρώθηκαν στο Hyde Park

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 14:01
Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια των επεισοδίων, ενώ το πάρκο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας
|Vinnie O'Dowd/ Twitter

Επεισόδια στο Λονδίνο/ Τρία άτομα μαχαιρώθηκαν στο Hyde Park

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 14:01

Η 19η Ιουλίου ήταν μια καυτή μέρα για το Λονδίνο, από πολλές απόψεις. Η αστυνομία σφράγισε το Hyde Park έπειτα από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν εκεί από ομάδες νεαρών, οι οποίες φώναζαν υπέρ του κινήματος των έγχρωμων «Black Lives Matter». Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τρία άτομα μαχαιρώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στην πιο ζεστή, μέχρι στιγμής, μέρα του φετινού καλοκαιριού, εκατοντάδες νεαροί άρχισαν να καταφτάνουν στο Hyde Park αναζητώντας δροσιά. Ξεκίνησαν από μπουγέλο, πετώντας νερό ο ένας στον άλλον, και όσο η ώρα περνούσε συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι – η προσέλευση έφτασε περίπου τα 2.000 άτομα.

Οταν οι Αρχές, γύρω στις 9 το βράδυ, προσπάθησαν να απομακρύνουν το πλήθος, ξέσπασαν επεισόδια εναντίον τους, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί από μπουκάλι και ένας ακόμα να μαχαιρωθεί. Δύο ακόμα άτομα, από τους νεαρούς που βρίσκονταν στο πάρκο, μαχαιρώθηκαν από άγνωστο δράστη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στα βίντεο, που κατέγραψαν τις σκηνές από τα επεισόδια, ακούγεται μια ομάδα νεαρών να φωνάζει «Black Lives Matter» (Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία»), το κίνημα που πριν λίγες μέρες έκανε σύμβολό του την εικόνα μιας 28χρονης νοσοκόμας που στέκεται μπροστά από τους πλήρως εξοπλισμένους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα.

Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια των επεισοδίων, ενώ το Hyde Park παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας. 

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχαν διανεμηθεί φυλλάδια και υπήρξαν πολλές ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαφήμιζαν τη συγκέντρωση και έφεραν εκατοντάδες νέους στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής παραπονούνται έντονα για τον θόρυβο των συναυλιών, που συχνά στήνονται μέσα στο πάρκο ή για τις συγκεντρώσεις ακτιβιστών, που επίσης το αξιοποιούν συχνά – πυκνά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...