296
Μια εικόνα από τη λίμνη Βαϊκάλη, την οποία καλείται να σώσει ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο | CreativeProtagon/Facebook/Shutterstock

«Λέβουσκα! Σώσε την Βαϊκάλη μας!»: έκκληση των Ρώσων στον ΝτιΚάπριο

Avatar Ισμήνη Μαυροειδή 23 Ιουλίου 2019, 19:02
Μια εικόνα από τη λίμνη Βαϊκάλη, την οποία καλείται να σώσει ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο
|CreativeProtagon/Facebook/Shutterstock

«Λέβουσκα! Σώσε την Βαϊκάλη μας!»: έκκληση των Ρώσων στον ΝτιΚάπριο

Avatar Ισμήνη Μαυροειδή 23 Ιουλίου 2019, 19:02

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι γνωστός ως σταρ του Χόλιγουντ αλλά και για τη δράση του υπέρ του περιβάλλοντος, όπως φαίνεται και από τον λογαριασμό του στο Instagram μέσω του οποίου παρακινεί,  ακολούθους του και μη, να σεβαστούν τον πλανήτη.

Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την Guardian, o λογαριασμός του έχει κατακλυστεί από σχόλια και εκκλήσεις προς τον ίδιο για τη μοίρα της λίμνης Βαϊκάλης στη Σιβηρία. Ρώσοι περιβαλλοντολόγοι αφήνουν μηνύματα, παρακαλώντας τον ΝτιΚάπριο να στηρίξει την καμπάνια τους για τη σωτηρία αυτής της λίμνης, η οποία είναι τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO αλλά και η παλαιότερη, βαθύτερη και κατ’ όγκον η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο.

Παγωμένες στήλες φυσαλίδων μεθανίου, παγιδευμένες μέσα στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης

Οι υποστηρικτές της καμπάνιας, συμπεριλαμβανομένης και της WWF, υποστηρίζουν ότι «το μαργαριτάρι της Σιβηρίας», όπως αποκαλούν τη λίμνη, κινδυνεύει από τη ρύπανση, την ανάπτυξη και τη λαθροθηρία. Για το λόγο αυτο, ζητούν βοήθεια και από τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι και τα τελευταία χρόνια έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω φιλανθρωπιών στον Οργανισμό που ίδρυσε ο ίδιος το 1998.

Χρονικά, ο ΝτιΚάπριο βρίσκεται στη μέση της προώθησης της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τους Μπραντ Πιτ και Μαργκότ Ρόμπι, πράγμα που οι ακτιβιστές της Βαϊκάλης δείχνουν να εκμεταλλεύονται για να τραβήξουν την προσοχή. Επίσης, πολλά από τα μηνύματά τους είναι σε Κυριλλική γραφή, όπως ένα που μεταφράστηκε από το BBC, στο οποίο αποκαλούσαν τον ΝτιΚάπριο «Λέβουσκα» που σημαίνει Λεονάρντο στα Ρώσικα, υπενθυμίζοντας έτσι τις προηγούμενες δηλώσεις του για τη ρωσική καταγωγή του από την πλευρά της γιαγιάς του, Σμίρνοβα, αλλά και την αυτοαναφορά του ως μισός Ρώσος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...