186
| ΙΝΤΙΜΕnews

Λειτουργία με πιστούς τα Θεοφάνια θέλουν οι ιεράρχες – Συνεδριάζει η ΔΙΣ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 08:15
|ΙΝΤΙΜΕnews

Λειτουργία με πιστούς τα Θεοφάνια θέλουν οι ιεράρχες – Συνεδριάζει η ΔΙΣ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2021, 08:15

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με αντικείμενο τη λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνια.

Η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου αποφασίστηκε αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις του περασμένου Σαββάτου για την αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανίων.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από την Κυριακή και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η λειτουργία των Θεοφανίων θα γίνει μέσα στους ναούς από τους ιερείς, χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ μετά τις 11 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται ξανά η παρουσία πιστών για τις κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Πολλοί ιεράρχες κάνουν λόγο για αθέτηση των «συμφωνηθέντων» με την κυβέρνηση –επιβεβαιώνοντας ότι τα προηγούμενα μέτρα δεν ήταν τόσο βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας– ενώ δηλώνουν ότι ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος «αιφνιδιάστηκε» από τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...