178
Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη φωτογραφία του | Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Λαβρόφ σε Γαλλία: Παραβιάσατε τη διπλωματική εθιμοτυπία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 11:55
Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη φωτογραφία του
|Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Λαβρόφ σε Γαλλία: Παραβιάσατε τη διπλωματική εθιμοτυπία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 11:55

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ για τη διαρροή στα ΜΜΕ συνομιλίας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός France 2 δημοσιοποίησε συνομιλία ανάμεσα στους προέδρους της Γαλλίας και της Ρωσίας, η οποία είχε γίνει τέσσερις ημέρες πριν η Μόσχα εξαπολύσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

«Η διπλωματική εθμοτυπία δεν προβλέπει μονομερείς διαρροές (τέτοιων) ηχογραφήσεων», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια επίσκεψής του στο Βιετνάμ.

Η διάρκειας εννέα λεπτών πολύ τεταμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Μακρόν και τον Πούτιν δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 2 με θέμα τη μεσολάβηση του γάλλου προέδρου στην προσπάθειά του να εμποδίσει την ανάφλεξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς η Μόσχα κατηγορούνταν τότε, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της, ότι προετοίμαζε επίθεση.

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία «δεν έχει λόγο να ντρέπεται» για το περιεχόμενο της συνομιλίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

«Διεξάγουμε πάντα τις διαπραγματεύσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πρέπει ποτέ να ντρεπόμαστε. Λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε για τις δηλώσεις μας και να εξηγήσουμε τη θέση μας», δήλωσε ο ρώσος υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...