220
Τα νησιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι τουρίστες (Φωτογραφία αρχείου από το λιμάνι του Πειραιά) | ΕΡΤ

Κυβέρνηση: Υπάρχει σαφές σχέδιο για τον τουρισμό – Απολύτως ασφαλή τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 14:28
Τα νησιά ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι τουρίστες (Φωτογραφία αρχείου από το λιμάνι του Πειραιά)
|ΕΡΤ

Κυβέρνηση: Υπάρχει σαφές σχέδιο για τον τουρισμό – Απολύτως ασφαλή τα νησιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 14:28

Σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο και τα πρωτόκολλα υγείας για τα νησιά, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου περί διαχωρισμού επικίνδυνων ή ασφαλών νησιών, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ενόψει της άφιξης των τουριστών στα νησιά, έχει εκπονηθεί ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων. Παράλληλα, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ή φήμη για διαχωρισμό νησιών σε επικίνδυνα και ασφαλή.

Απόλυτος και έντονα επικριτικός απέναντι σε όσους διακινούν σενάρια για τον διαχωρισμό των νησιών ως προς την επικινδυνότητά τους, ήταν και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο οποίος μίλησε στην ίδια εκπομπή.

Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε επικίνδυνους, ανεπαρκείς και ανεύθυνους, όσους διακινούν σενάρια, τονίζοντας ότι εντολή του Πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά.

Ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, τη σημασία τήρησης και αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα για τα νησιά

Οπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και επαρκή μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

Ακόμη, προγραμματίζονται ακόμη 687 προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά, διαγνωστικά τεστ επί τόπου και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...